Xavi Hernandez este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Barcelonei. Fostul mijlocaș a evoluat în tricoul catalanilor în perioada 1998-2015, bifând 767 de partide, marcând 85 de goluri și oferind 185 de pase decisive.
În această perioadă, Xavi a obținut 8 titluri de campion cu Barcelona, dar și 4 titluri în UEFA Champions League. După ce a părăsit-o pe Barcelona în 2015, acesta a mai evoluat patru sezoane în Qatar, la Al-Sadd, echipă la care și-a început și cariera de antrenor.
Liga
Real Madrid caută rezervă pentru Benzema. Werner, pe lista echipei de pe Bernabeu
29/07/2022 LA 09:33

Xavi, patru trofee ca antrenor cu Al-Sadd

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist la clubul din Qatar, Xavi a rămas la Al-Sadd, acolo unde a preluat echipa în calitate de antrenor principal. Spre deosebire de alți foști mari fotbaliști, care au ales să își înceapă cariera de antrenor la echipe mari, cu pretenții, Xavi a decis să pornească la drum într-un campionat în plină dezvoltare.
Astfel, alături de gruparea din Qatar, Xavi a obținut patru trofee. Din 97 de partide în care a condus-o pe Al-Sadd, Xavi a câștigat 64 de meciuri, a pierdut de 17 ori și are o medie de 2,7 goluri marcate pe meci.

Comparațiile cu Barcelona, poate cea mai mare presiune a lui Xavi la Barcelona

Pentru cei mai mulți suporteri ai catalanilor, preluarea echipei de către Xavi poate fi comparată cu sosirea lui Pep Guardiola la cârma primei echipe. În 2008, tehncianul echipei a doua a catalanilor, era numit pe banca echipei mari. Un fost mare jucător, dar fără experiență în meseria de antrenor, Pep Guardiola reușea lucruri fabuloase pe Camp Nou, care nu doar că a făcut-o pe Barcelona acelor ani una dintre cele mai bune echipe din istorie, dar a și schimbat fotbalul.
Xavi, o altă legendă a catalanilor, are misiunea de a schimba cursul echipei care traversează o perioadă extrem de dificilă. Este adevărat și faptul că Pep Guardiola a moștenit o echipă mult mai bună decât cea pe care Xavi o va avea la dispoziție.
https://i.eurosport.com/2021/10/29/3245202.jpg
În aceste condiții, comparațiile cu Pep Guardiola nu ar trebui să îl afecteze pe noul tehnician al Barcelonei. Acesta are deja susținerea foștilor săi coechipieri, printre care Luis Garcia, care a afirmat că a știut dintotdeauna că Xavi va ajunge pe banca tehnică a catalanilor, dar și din partea selecționerului Spaniei, Luis Enrique, care i-a urat mult succes noului antrenor.
"Bine ai revenit, Xavi! Felicitări, prietene! Cu toții știam că vei fi antrenorul Barcelonei într-o bună zi și nu avem vreun dubiu că nu vei aduce înapoi filosofia și valorile cu care ai crescut în academie", a scris Luis Garcia pe Twitter.
În ceea ce privește partida din weekend de la Celta Vigo, se pare că cel care va sta pe bancă va fi tot interimarul Sergi Barjuan, cel care a susținut astăzi și conferința de presă premergătoare partidei de mâine.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
Liga
Rudiger, reprofilat de Ancelotti. Ce a spus antrenorul lui Real Madrid despre postul fundașului său
26/07/2022 LA 10:47
Liga
Juventus intră în cursa pentru transferul lui Depay. Olandezul, aproape de despărțirea de Barca
26/07/2022 LA 08:36