Pedri a fost promovat la echipa mare a Barcelonei în sezonul trecut, dar în scurt timp a devenit un titular de necontestat, chiar dacă are doar 18 ani. Mijlocașul și-a demonstrat calitățile și la naționala Spaniei, unde de asemenea a devenit o piesă indispensabilă în angrenajul lui Luis Enrique.
În aceste condiții, oficialii Barcelonei au început încă de acum câteva luni negocierile cu reprezentanții mijlocașului pentru semnarea unui nou contract.
Actuala înțelegere urma să expire la finalul acestui sezon, iar problemele financiare ale catalanilor creau îngrijorări în rândul fanilor, mai ales că în presa internațională au apărut informații conform cărora mari cluburi ale Europei monitorizau atent situația jucătorului și erau gata să vină cu oferte în iarnă.
Fotbal
Rămâne Barcelona fără Lewandowski înainte de termen? Lothar Matthaus a făcut anunțul
ACUM 17 ORE
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png

Pedri, cea mai mare clauză de reziliere din istoria Barcelonei

Conducerea Barcelonei a rezolvat însă această problemă, iar Pedri va semna un nou contract, valabil până în 2026. Sport.es scrie că totul va fi oficializat vineri, în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la sediul clubului.
Faptul că Pedri a decis să continue la Barcelona nu este o mare surpriză, dar clauza de reziliere din noul său contract atrage atenția. Mijlocașul avea o clauză de 400 de milioane de € până acum, dar odată ce-și va pune semnătura pe noua înțelegere va intra în istoria clubului catalan, clauza de reziliere ridicându-se la 1 miliard de €.
Nici măcar Messi nu a avut o asemenea clauză de-a lungul timpului, lucru care demonstrează cât de mult înseamnă Pedri pentru viitorul Barcelonei.
Sursa citată notează că Antoine Griezmann a avut cea mai mare clauză de reziliere din istoria clubului de pe Camp Nou, aceasta ridicându-se la 800 de milioane de €. În fotbalul spaniol, doar Real Madrid a mai impus clauze de un miliard de € în contractele jucătorilor.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Cupa Mondială FIFA
Barcelona amenință o națională de la Mondial cu reclamarea la FIFA! De ce sunt catalanii în alertă
24/11/2022 LA 08:35
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17