Pedri a fost promovat la echipa mare a Barcelonei în sezonul trecut, dar în scurt timp a devenit un titular de necontestat, chiar dacă are doar 18 ani. Mijlocașul și-a demonstrat calitățile și la naționala Spaniei, unde de asemenea a devenit o piesă indispensabilă în angrenajul lui Luis Enrique.
În aceste condiții, oficialii Barcelonei au început încă de acum câteva luni negocierile cu reprezentanții mijlocașului pentru semnarea unui nou contract.
Actuala înțelegere urma să expire la finalul acestui sezon, iar problemele financiare ale catalanilor creau îngrijorări în rândul fanilor, mai ales că în presa internațională au apărut informații conform cărora mari cluburi ale Europei monitorizau atent situația jucătorului și erau gata să vină cu oferte în iarnă.
Liga
Un fotbalist de la Real Madrid, disperat să semneze cu Barcelona! Anunțul presei catalane
ACUM 6 ORE
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png

Pedri, cea mai mare clauză de reziliere din istoria Barcelonei

Conducerea Barcelonei a rezolvat însă această problemă, iar Pedri va semna un nou contract, valabil până în 2026. Sport.es scrie că totul va fi oficializat vineri, în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la sediul clubului.
Faptul că Pedri a decis să continue la Barcelona nu este o mare surpriză, dar clauza de reziliere din noul său contract atrage atenția. Mijlocașul avea o clauză de 400 de milioane de € până acum, dar odată ce-și va pune semnătura pe noua înțelegere va intra în istoria clubului catalan, clauza de reziliere ridicându-se la 1 miliard de €.
Nici măcar Messi nu a avut o asemenea clauză de-a lungul timpului, lucru care demonstrează cât de mult înseamnă Pedri pentru viitorul Barcelonei.
Sursa citată notează că Antoine Griezmann a avut cea mai mare clauză de reziliere din istoria clubului de pe Camp Nou, aceasta ridicându-se la 800 de milioane de €. În fotbalul spaniol, doar Real Madrid a mai impus clauze de un miliard de € în contractele jucătorilor.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Liga
Koeman răsuflă ușurat după Barcelona – Valencia! Fati, Depay și Coutinho au reușit "remontada"
IERI LA 20:52
Fotbal
De ce nu ar trebui să primească Messi Balonul de Aur în acest an! Ce s-a întâmplat în 2000 și 2006
IERI LA 13:33