FC Barcelona traversează o perioadă extrem de dificilă din puncte de vedere financiar și sportiv, dar catalanii speră că vor reveni curând la măreția de acum câțiva ani, iar principalul argument sunt tinerii de mare talent pe care îi are în curte.
Poate cel mai important jucător din această categorie este Pedri, care a fost convins să semneze prelungirea contractului, urmând a rămâne la club până cel puțin în 2026. Momentul a fost marcat într-o conferință de presă la sediul clubului catalan, iar Joan Laporta s-a arătat extrem de mulțumit de această realizare, considerând că Barcelona și-a asigurat serviciile unui viitor star al fotbalului mondial, pariind că acesta va avea o carieră asemănătoare cu cele ale lui Xavi, Iniesta sau Messi.
"Astăzi este o zi istorică pentru Barcelona, o zi minunată. Trăim momentul în care un băiat își face visul să devină realitate datorită efortului și talentului său și datorită faptului că este o persoană grozavă, pentru că a urmat sfaturile părinților săi.
Liga
Reacția lui Xavi după ce Messi a câștigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară! "Lupta nu e corectă"
03/12/2021 LA 15:27
Vreau să-i mulțumesc pentru că a demonstrat că iubește Barcelona și pentru tot ceea ce ne oferă. Vreau ca Pedri să se retragă la Barça. Este atins de o baghetă magică și aș semna deja că va avea cariera profesională pe care Xavi, Iniesta sau Messi au avut-o.", a spus Laporta în startul conferinței de presă, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png

Pedri: "Barcelona este cel mai bun club din lume"

Pedri a luat apoi cuvântul, iar declarațiile sale au dovedit maturitatea extroardinară pe care o are la numai 18 ani. Mijlocașul este hotărât să rămână mult timp la Barcelona și le-a promis fanilor că echipa va avea succes în anii care vor urma. De asemenea, Pedri menționat că nu acordă o mare atenție clauzei de reziliere a contractului său, care este cea mai mare din istoria clubului catalan.
"Speranța mea este să rămân aici mulți ani. Este adevărat că este un moment dificil, dar Barcelona este cel mai bun club din lume, se va ridica și va realiza multe lucruri mărețe.Este adevărat că totul s-a întâmplat foarte repede în cariera mea, dar sunt aici datorită acestor trei persoane: mama, tatăl meu și fratele meu, care mă ajută să rămân cu picioarele pe pământ și îmi dau sfaturi. Le sunt foarte recunoscător pentru tot.
Clauza este o dovadă a faptului că clubul pariază pe mine. Chiar vreau să realizez lucruri grozave aici și prefer să mă concentrez pe proiect, care e mai important pentru mine decât clauza.Avem jucători cu calități diferite. Este foarte ușor să jucăm cu fotbaliști precum Busquets, Frenkie de Jong sau Gavi, așa că avem mult potențial de a face lucruri grozave.", a spus Pedri.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Liga
Barca, dispusă să-l 'sacrifice' pe unul dintre preferații lui Xavi! Ce sumă vrea Laporta să obțină
02/12/2021 LA 12:26
Premier League
Planul lui Newcastle, dezvăluit! Suma uriașă pe care o vor cheltui șeicii în perioada de mercato
02/12/2021 LA 11:08