FC Barcelona are mari probleme financiare, iar plafonul salarial al clubului a fost limitat de Liga Spaniolă. Catalanii au întâmpinat mari dificultăți și au fost nevoiți să renunțe la Messi din aceste motive, iar lucrurile puteau fi și mai grave dacă o serie de jucători importanți nu ar fi acceptat reduceri salariale înaintea acestui sezon.
Printre fotbaliștii în cauză se numără și primii 3 căpitani: Gerard Pique, Jordi Alba și Sergio Busquets. Aceștia au semnat noi înțelegeri, pe salarii mai mici, iar exemplul lor a fost urmat și de alți jucători, toate aceste gesturi ajutând clubul să depășească momentul critic din vara anului trecut.
Totuși, în presa catalană au apărut zvonuri că Pique, Alba și Busquets încasează în continuare sume enorme de la Barcelona, care atârnă greu asupra bugetului salarial. Jurnalistul Lluis Canut a publicat o listă a salariilor jucătorilor Barcelonei în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune catalan Esport 3.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
ACUM 16 ORE
Conform acestuia, Pique ar fi cel mai bine plătit jucător, având un venit brut de 28 de milioane de €, fiind urmat în acest top de Sergio Busquets (23 milioane), Jordi Alba (20 milioane), Umtiti (20 milioane), Ter Stegen (16 milioane), Coutinho (16 milioane), Dembele și Sergi Roberto (12 milioane fiecare).
Citește și:

Pique a făcut publică suma încasată de la Barcelona pentru jumătate de sezon

Clubul a dezmințit zvonurile lansate de jurnalistul în cauză, iar Gerard Pique a ținut să demonstreze cu acte că lucrurile nu stau așa cum au fost prezentate în presă. Fundașul a recurs la un gest incredibil, postând pe site-urile de socializare o fotografie a unui extras de cont din luna decembrie, care arată câți bani a încasat de la Barcelona în prima jumătate acestui sezon.
Conform acestei fotografii, Pique a încasat suma de 2.328.884,39 de € pentru o jumătate de an. Conform Marca, jucătorii Barcelonei își încasează salariile în două tranșe egale, una pe 30 decembrie și alta pe 30 iunie. Evindent, la suma respectivă pot fi adăugate bonusuri, însă oricum diferența față de sumele vehiculate este una imensă.
"Astfel de personaje apar la televiziune pentru a-și apăra prietenii. Iată 50% din statul meu de plată încasat la 30 decembrie. Respectă-te puțin", a scris Pique alături de fotografia cu extrasul de cont.
Reacția oficială a Barcelonei a fost una promptă, clubul emițând un comunicat prin care explică faptul că informațiile apărute în presă sunt total false.
"În legătură cu afirmațiile domnului Lluís Canut, făcute ieri în emisiunea Onze de la Esport 3, FC Barcelona dorește să clarifice următoarele:
1. Informațiile cu privire la salariile anumitor jucători de la prima echipă nu au fost, în niciun caz, furnizate de club și nu se cunoaște originea acestora.
2. În orice caz, sumele la care se face referire în informație sunt eronate, nu sunt conforme cu realitatea și, în plus, în cazul primilor trei jucători la care se face referire, se specifică sume fixe, dar în realitate acestea sunt variabile.
3. Este fals că jucătorii menționați mai sus doar au amânat primirea unei părți din salariu. Domnii Piqué, Busquets și Alba au renunțat complet la o parte din salariu când au semnat ultima reînnoire a contractului vara trecută.", s-a arătat în comunicatul Barcelonei.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21