Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pique îl respectă pe Benzema, dar se teme de alt jucător în El Clasico: "E printre cei mai buni din lume!"

Cristian Mihală

Publicat 23/10/2021 la 13:14 GMT+3

Gerard Pique, liderul din teren al Barcelonei, a prefațat El Clasico. Deși Karim Benzema e în forma vieții, se pare că fundașul catalan e mai speriat de Vinicius Jr, pe care îl vede printre cei mai buni jucători din lume.

Karim Benzema et Gérard Piqué

Credit imagine: Getty Images

El Clasico și-a pierdut din strălucire după plecarea lui Messi și Ronaldo, dar există încă o rivalitate deosebită între cele două mari rivale. Barcelona a părut cu o viteză în minus în acest debut de sezon, dar derbyul cu Real Madrid poate însemna un boost de încredere enorm pentru băieții lui Koeman.
Principalul pericol pentru apărarea blaugrana va fi Benzema (11 goluri și 8 pase decisve pentru Real în 11 partide jucate în acest sezon), însă Gerard Pique, deși admite că francezul e un fotbalist world class, pare mai preocupat de marcarea lui Vinicius Jr.

Pique: "Vinicius, mai bun 1 vs 1 față de Ansu Fati"

Brazilianul a fost aproape de Barcelona, după cum chiar Pique a dezvăluit săptămâna asta și e foarte greu de marcat. Dovadă în acest sens partida magică făcută în Champions League, la mijlocul acestei săptămâni, contra lui Șahtior, în deplasare (dublă și assist).
"Nu există favorit în Clasico. Cred că noi ne descurcăm bine, am depășit momentul de criză. Un Clasico înseamnă mai mult decât cele 3 puncte. Câștigi încredere, putere, curaj, în cazul unei victorii.
Cred că faptul că a plecat Ronaldo i-a dat spațiu lui Benzema și acesta l-a ocupat perfect. În ultimii ani a jucat grozav. Vinicius este rapid, electric, foarte bun. Va fi un pericol pentru noi. Și noi îl avem pe Ansu Fati, de la care oamenii se așteaptă să câștige meciuri, dar are doar 19 ani, e un copil, încă. Aș spune că Ansu e un marcator mai bun, în timp ce Vinicius e mai puternic și mai bun în duelurile 1 vs 1. E unul dintre cei mai buni jucători din lume", a spus Gerrard Pique, înainte de El Clasico.
Barcelona e pe locul 7 în La Liga, dar o victorie duminică (ora 17:15) o poate aduce peste marea rivală în clasament.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo