Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pique, în mijlocul unui scandal! A "cerșit" un loc la națională și "l-a vorbit pe la spate" pe Ramos

Nicu Savin

Publicat 20/04/2022 la 18:22 GMT+3

Gerard Pique este pe prima pagină a tuturor publicațiilor din Spania, după ce au fost publicate stenogramele unor discuții între el și președintele Federației Spaniole, în care fundașul solicita ajutor pentru a fi convocat în lotul pentru turneul olimpic de la Tokyo. În momentul în care Sergio Ramos a avut aceeași intenție, Pique l-a taxat pe fostul său coleg de națională într-o discuție privată.

La déception de Gerard Piqué lors de Bayern-FC Barcelone

Credit imagine: Getty Images

Gerard Pique este în mijlocul unui scandal irmens în Spania, după ce o publicație de investigație a scos la iveală presupuse acte de corupție în care ar fi fost implicat fundașul, privind mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.
După cum relatează El Confidencial, Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), i-ar fi permis lui Gerard Pique să încaseze un comision pentru ca Arabia Saudită să poată găzdui Supercupa Spaniei, eveniment organizat de Kosmos Holding, firmă deţinută de Pique, şi care reuneşte primele două echipe din ultima ediţie de campionat şi cele două finaliste ale ultimei ediţii a Cupei Regelui.
Dar asta nu e tot. Astăzi au fost publicate stenogramele unor discuții dintre Pique și Rubiales, în care jucătorul îi cerea președintelui să intervină pe lângă selecționerul naționalei olimpice a Spaniei, Luis de la Fuentes, pentru a fi inclus în lotul ibericilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Citește și:

Pique a cerut ajutor pentru a fi convocat la naționala olimpică a Spaniei

Episodul s-a petrecut înainte ca Spania să fie sigură de prezența la Tokyo, iar Pique i-a cerut oficialului discreție totală, ceea ce i s-a și promis.
"Trebuie să mă ajuți cu asta, Rubi (n.r. Luis Rubiales). Spune-i selecționerului Luis de la Fuentes că sunt dispus să merg la Madrid să stau de vorbă cu el. Dar asta va trebuie să rămână între noi trei. Dacă se află sau altceva, o să fie şi alţi jucători care vor dori să meargă (n.r. la Jocurile Olimpice) şi va fi o problemă. Aşa că spune-i asta, mai presus de orice, să rămână totul confidențial", i-a spus Pique lui Rubiales, conform as.com.
Președintele Federației s-a sunat apoi pe Pique și i-a transmis că selecționerul Luis de la Fuentes este de acord să stea de vorbă cu jucătorul, însă numai după ce calificarea va fi obținută.
La câteva zile distanță, în presa iberică au apărut informații că Sergio Ramos vrea și el să facă parte din lotul olimpic, ceea ce l-a impacientat pe Pique, care l-a contactat imediat pe șeful federației.
"Ştii ceva de asta?" (n.r. de intenția lui Ramos), l-a întrebat pe Rubiales. "Nu știu nimic, acum aud prima dată, sunt uluit. Și azi am fost cu el, nu cred că este adevărat", a fost răspunsul federalului în primă fază, dar acesta a revenit cu un telefon ulterior, în care confirma informația: "Geri (n.r Gerard Pique), ceea ce mi-ai spus despre Sergio pare a fi adevărat, pentru că mi-au spus că vrea să vorbească cu mine".
Pique a replicat imediat, spunând că este convins că Ramos dorea să pună presiune asupra selecționerului și de aceea au apărut în presă acele informații: "A vrut să se afle asta mai întâi, ca să pună presiune, e stilul lui".
În cele din urmă, niciunul dintre Pique și Ramos nu a făcut parte din lotul olimpic al Spania pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ceballos, Asensio și Merino au fost cei 3 jucători peste 23 de ani care au fost convocați.. Spania a cucerit argintul la Tokyo, pierzând finala cu Brazilia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo