Internaționalul spaniol Gerard Pique, fundașul echipei de fotbal FC Barcelona, a dezvăluit că a fost la un pas să cumpere clubul francez Red Star Paris, în primăvara anului trecut, informează cotidianul sportiv L'Equipe.
Pique a încercat să facă această tranzacție prin intermediul societății sale Kosmos, cea care patronează în prezent și celebra competiție masculină de tenis pe echipe Cupa Davis.
"Am fost la două degete să cumpăr Red Star. Din păcate, am intrat un pic cam târziu în negocieri. Dar am mers la Paris, am văzut stadionul, am discutat cu Patrice Haddad, proprietarul clubului la vremea respectivă. Mă interesa, deoarece lucrurile au mers bine după ce am cumpărat FC Andorra, pe care l-am preluat când era în divizia a cincea, iar acum este în liga a treia și poate promova", a declarat Pique într-un interviu publicat de L'Equipe, citat de Agerpres.
Liga
Pique și-a ales favoritul între Mbappe și Haaland! Cine e fotbalistul pe care îl consideră mai bun
09/05/2022 LA 09:05
Fotbalistul iberic a revenit și asupra scandalului generat de implicarea sa în organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, opinând că nu există niciun conflict de interese în acest caz.
Citește și:
Pique recunoaște că a menținut o relație de prietenie cu actualul președinte al Federației spaniole de fotbal, Luis Rubiales, de când era președinte al sindicatului jucătorilor, iar unii au confundat acest lucru cu favoritismul, care, în opinia sa, nu există.
"Nu am nimic de ascuns, totul este legat. Apoi este problema conflictului de interese. Pentru mine nu există. Singurul lucru ilegal care există e că cineva a accesat mesaje vocale private și le-a scurs către presă", a spus jucătorul.
Acesta a reamintit că FC Barcelona nu a câștigat niciuna dintre Supercupele Spaniei derulate în Arabia Saudită, iar societatea Kosmos nu a făcut decât să încaseze un comision pentru intermedierea sa, așa că Federația spaniolă de fotbal nu-i datorează nimic și nu este nevoită să-l favorizeze pe teren.
Pique l-a dat ca exemplu în acest sens pe tenismanul sârb Novak Djokovic, care patronează turneul de la Belgrad, iar asta nu înseamnă că îl câștigă neapărat sau că arbitrii îl favorizează.
"Acest tip de situație devine din ce în ce mai frecventă în sport și vor fi mai multe, pentru că sunt din ce în ce mai mulți sportivi ca mine care investesc în sport înainte de a se retrage", a adăugat el.
În ciuda prezenței sale în lumea afacerilor, Pique afirmă că nimic nu egalează emoția pe care o simte pe teren și că, în ziua în care va înceta să o mai simtă, va părăsi fotbalul.
Cupa Mondială FIFA
Gerard Pique ar vrea să revină la națională pentru CM din Qatar! Anunțul jurnaliștilor din Spania
01/04/2022 LA 08:51
Liga
Xavi se răscoală: "E o nebunie ce facem!". Barcelona, obligată să joace, deși are 16 absenți
01/01/2022 LA 20:01