Anunțul unui acord între Liga Spaniolă de Fotbal și fondul de investiții CVC a fost primit inițial cu entuziasm de toată suflarea fotbalului spaniol. Lucrurile s-au schimbat însă în ultimele 24 de ore, Barcelona și Real Madrid respingând public acest acord, menționând că după o analiză amănunțită a proiectului s-a ajuns la concluzia că acesta face mai mult rău decât bine echipelor din primele două ligi din Spania.
În realitate, Barcelona și Real Madrid nu sunt mulțumite de sumele pe care ar urma să le încaseze și va urma cel mai probabil un "război" de la distanță între cele două părți.

FC Barcelona respinge acrodul dintre La Liga și fondul de investiții CVC

Ligue 1
Verdictul medicilor pentru Messi! Când va reveni starul lui PSG pe teren după accidentare
ACUM 4 ORE
Barcelona trece acum printr-o perioadă extrem de delicată, după anunțul despărțirii de Messi, iar răfuielile cu șefii fotbalului spaniol își au rădăcina și în acest aspect. Liga Spaniolă nu a dorit să facă nicio concesie catalanilor pentru ca un nou contract al lui Messi să fie înregistrat, pentru că s-ar fi încălcat regula fair-play-ului financiar, iar gruparea de pe Camp Nou nu va trece cu vederea acest lucru.
De altfel, FC Barcelona a emis un comunicat oficial prin care explică de ce refuză vehement acordul dintre Liga Spaniolă și fondul de investiții CVC.
"FC Barcelona, ​​după ce a analizat recentul anunț al LaLiga privind un acord strategic cu fondul internațional de investiții CVC, dorește să exprime următoarea poziție:
FC Barcelona consideră că operațiunea anunțată nu a fost suficient discutată cu cluburile (proprietarii drepturilor TV); că suma nu este în concordanță cu anii de durată a înțelegerii, iar acordul afectează o parte din drepturile audiovizuale ale tuturor cluburilor pentru următorii 50 de ani.
FC Barcelona consideră că este inadecvată semnarea unui acord de jumătate de secol, având în vedere incertitudinile care înconjoară întotdeauna lumea fotbalului.
Termenii contractului pe care LaLiga îl propune condamnă viitorul clubului FC Barcelona în ceea ce privește drepturile de difuzare.
FC Barcelona dorește să-și exprime reținerea față de un acord condus de LaLiga în care opiniile echipelor, inclusiv cele ale FC Barcelona, ​​nu au fost luate în considerare. Nici măcar nu a existat o prezentare a opțiunilor oferite de alți concurenți pentru a evalua argumentele pro și contra într-o situație post-pandemică în care există încă multe întrebări care rămân fără răspuns.", s-a arătat în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Barcelonei.
Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
IERI LA 10:50
Ligue 1
E sau nu Messi accidentat? Precedentul periculos care pune sub semnul întrebării anunțul lui PSG
IERI LA 08:16