Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima lovitură pe care Xavi vrea să o dea ca antrenor al Barcelonei! A pus ochii pe un star din Bundesliga

Bianca Dumitru

Publicat 30/10/2021 la 10:19 GMT+3

Xavi este aproape de a deveni noul antrenor al Barcelonei. Catalanul i-a comunicat deja lui Joan Laporta cine este fotbalistul pe care și-l dorește cât mai curând pe Camp Nou, tehnicianul de 41 de ani avându-l în vizor pe Kingsley Coman, de la Bayern Munchen.

Xavi_edző.jpg

Credit imagine: Eurosport

Xavi și-ar fi dat acordul să îl înlocuiască pe Ronald Koeman pe banca tehnică a echipei sale de suflet, iar potrivit presei din Spania va fi antrenorul Barcelonei cel puțin până în iunie 2024. Chiar dacă oficialii clubului Al-Sadd au postat un mesaj prin care au lăsat să se înțeleagă că nu sunt dispuși să-l lase pe Xavi să plece, jurnaliștii iberici anunță că tehnicianul catalan ar fi bătut deja palma cu Joan Laporta, urmând a-și face debutul pe banca echipei blaugrana sâmbătă, 6 noiembrie, contra celor de la Celta Vigo.
Mai mult, cei de la publicația catalană Sport au scris și care este primul transfer pe care Xavi îl vrea la Barcelona. Conform sursei citate, antrenorul i-a comunicat deja președintelui Joan Laporta că primul fotbalist pe care și-l dorește pe Camp Nou este extrema lui Bayern, Kingsley Coman, "unul dintre transferurile de vis pe care Xavi vrea să le facă".
Fotbalistul în vârstă de 25 de ani mai are contract cu campioana Germaniei până în 2023, dar nu vrea să-și prelungească înțelegerea decât pentru un salariu de 16 milioane de euro pe an, sumă pe care bavarezii nu sunt dispuși să i-o plătească. Mai mult decât atât, francezul cotat de site-ul transfermarkt.com la 55 de milioane de euro nu este printre preferații lui Julian Nagelsmann, având în acest sezon doar 8 apariții în tricoul lui Bayern, pentru care a înscris un singur gol.
În aceste condiții, oficialii campioanei din Bundesliga au de gând să-l transfere în următoarele luni, pentru a nu-l pierde gratis la începutul anului 2023, când intră în ultimele 6 luni de contract, putând semna cu orice echipă își dorește din postura de jucător liber de contract.

CELE 4 LUCRURI PE CARE XAVI I LE-A CERUT LUI LAPORTA PENTRU A SEMNA CU BARCELONA

Xavi și-a dat acordul să revină la Barcelona, de data asta din postura de antrenor, iar Laporta i-a promis tot sprijinul necesar pentru ca echipa să redevină o forță. Tehnicianul catalan i-a transmis președintelui de ce are nevoie pentru a face din trupa de pe Camp Nou o echipă cu pretenții, în sezonul 2022-2023.
Deși în Qatar, Xavi a urmărit permanent Barcelona și știe exact care e valoarea lotului, unde e nevoie de întăriri și cine e indezirabil. Ca atare, Laporta a fost destul de surprins să vadă că antrenorul are deja un plan bine conturat pentru ca gruparea blaugrana să iasă din criza instaurată odată cu finalul mandatului lui Valverde.
Concret, Xavi i-a cerut președintelui de pe Camp Nou 4 lucruri: să urgenteze negocierile cu Dembele, privind prelungirea contractului acestuia, să accelereze negocierile cu City pentru Sterling, să renunțe la Luuk de Jong, un vârf care e departe de pretențiile unei formații de top și să demareze negocierile pentru aducerea lui Jules Kounde, de la Sevilla.
Din fericire pentru Barcelona, 3 dintre cerințele tehnicianului se aflau și pe ordinea de zi a conducerii catalanilor. Ca atare, Luuk de Jong va fi cu siguranță cedat în iarnă (i s-ar putea chiar rezilia contractul, ca și în cazul lui Umtiti, dacă nimeni nu oferă o sumă de transfer). Sterling și Kounde sunt doi fotbaliști pe care și președintele formației de pe Camp Nou și-i dorește, dar venirea lor depinde în bună măsură de plecări.
Astfel, se ajunge la punctul 4, legat de prelungirea contractului lui Ousmane Dembele. Francezului îi expiră înțelegerea în vara lui 2022 și oficialii clubului au făcut deja demersuri pentru prelungire. Dar acestea nu au fost încununate de succes, ca în cazul lui Pedri și Ansu Fati.
Ca atare, Laporta pare în acest moment mai tentat să îl lase să se transfere în iarnă, pentru o sumă de bani, pentru a nu risca să îl piardă ulterior gratis. Președintele știe că pentru a îi aduce lui Xavi pe Sterling și Kounde e nevoie ca echipa să vândă, bugetul actual de transferuri nepermițând achiziții atât de costisitoare.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo