Pierre-Emerick Aubameyang a fost prezentat oficial la Barcelona, astăzi făcând primii pași pe Camp Nou și oferind primele declarații de la transfer. Fotbalistul în vârstă de 32 de ani va purta numărul 25 în echipa lui Xavi, la care a ajuns din postura de jucător liber de contract.
La prezentarea oficială, sportivul din Gabon a spus că este motivat să dea totul pentru a-și ajuta echipa să se întoarcă în top, precizând că are nevoie de puțin timp pentru a se adapta, mai ales că nu a mai evoluat într-un meci oficial de aproape 3 luni.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
"Sunt foarte fericit că am semnat și privesc cu nerăbdare la viitor. Voi da totul. Trebuie să mulțumesc întregului club, este o onoare să fiu aici. Nu am mai jucat de mult timp, dar totul este clar în mintea mea. Sunt gata să joc și să ajut. Știu că ne vom întoarce în top încetul cu încetul.
Visez să rămân cât mai mulți ani aici. Voi munci pentru a sta cât mai mult posibil. Fiecare jucător venit aici trebuie să se adapteze, Barcelona joacă un fotbal incredibil. Trebuie s-o fac și eu, dar sunt gata să joc. Am urmărit multe meciuri și cred că mă pot adapta", a declarat, printre altele, Aubameyang.
Atacantul, care a mai jucat de-a lungul carierei la Dijon, Lille, Monaco, Saint-Etienne și Borussia Dortmund, va încasa lunar un salariu de 20.000 de euro la Barcelona, cu care a semnat un contract valabil până în 2025.
Citește și:

Suma uriașă pe care Aubameyang a încasat-o după ce a plecat de la Arsenal

Toată lumea implicată în transferul lui Aubameyang la Barcelona pare mulțumită. Catalanii au rezolvat problema aducerii unui atacant de valoare, iar jucătorul are șansa de a-și continua cariera la cel mai înalt nivel, după ce intrase într-un con de umbră la Arsenal. "Tunarii" au și ei motive de satisfacție, pentru că au scăpat de un fotbalist care nu mai intra în vederile lui Arteta și care avea un salariu uriaș.
Conform presei catalane, Aubameyang a acceptat un salariu mult redus la Barcelona fața de ceea ce primea la Arsenal, dar Sport.es anunță că o explicație a acestui fapt este că atacanatul a primit o sumă substanțială pentru a-și rezilia contractul cu Arsenal. Mai exact, gabonezul a încasat în jur de 8 milioane de euro la reziliere, suma aferentă salariului pe care l-ar fi încasat până la finalul acestui sezon. Astfel, Arsenal a economisit practic doar banii pe care i-ar fi dat gabonezului în stagiunea următoare, circa 18 milioane de euro.
Aubameuang a semnat cu Barcelona până în 2025, dar catalanii vor avea dreptul de a întrerupe înțelegerea în vara lui 2023. Totuși, dacă va recurge la această soluție, clubul blaugrana va trebui să-i plătească gabonezului anumite compensații financiare. Clauza de reziliere a contractului este de 100 de milioane de euro.
Primul meci al lui Aubameyang în tricoul Barcelonei ar putea fi chiar în week-end-ul următor, când echipa lui Xavi va juca pe teren propriu derby-ul cu Atletico Madrid, programat duminică, de la ora 17:15.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00