Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primele declarații ale lui Aubameyang după transferul la Barcelona! Ce număr va avea pe Camp Nou

Bianca Dumitru

Publicat 03/02/2022 la 17:59 GMT+2

Pierre-Emerick Aubameyang a făcut astăzi primii pași pe Camp Nou și a oferit primele declarații după transferul la Barcelona. Fotbalistul în vârstă de 32 de ani s-a arătat motivat să dea totul pentru a-și ajuta noua echipă.

Aubameyang (Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Pierre-Emerick Aubameyang a fost prezentat oficial la Barcelona, astăzi făcând primii pași pe Camp Nou și oferind primele declarații de la transfer. Fotbalistul în vârstă de 32 de ani va purta numărul 25 în echipa lui Xavi, la care a ajuns din postura de jucător liber de contract.
La prezentarea oficială, sportivul din Gabon a spus că este motivat să dea totul pentru a-și ajuta echipa să se întoarcă în top, precizând că are nevoie de puțin timp pentru a se adapta, mai ales că nu a mai evoluat într-un meci oficial de aproape 3 luni.
"Sunt foarte fericit că am semnat și privesc cu nerăbdare la viitor. Voi da totul. Trebuie să mulțumesc întregului club, este o onoare să fiu aici. Nu am mai jucat de mult timp, dar totul este clar în mintea mea. Sunt gata să joc și să ajut. Știu că ne vom întoarce în top încetul cu încetul.
Visez să rămân cât mai mulți ani aici. Voi munci pentru a sta cât mai mult posibil. Fiecare jucător venit aici trebuie să se adapteze, Barcelona joacă un fotbal incredibil. Trebuie s-o fac și eu, dar sunt gata să joc. Am urmărit multe meciuri și cred că mă pot adapta", a declarat, printre altele, Aubameyang.
Atacantul, care a mai jucat de-a lungul carierei la Dijon, Lille, Monaco, Saint-Etienne și Borussia Dortmund, va încasa lunar un salariu de 20.000 de euro la Barcelona, cu care a semnat un contract valabil până în 2025.
Citește și:

Suma uriașă pe care Aubameyang a încasat-o după ce a plecat de la Arsenal

Toată lumea implicată în transferul lui Aubameyang la Barcelona pare mulțumită. Catalanii au rezolvat problema aducerii unui atacant de valoare, iar jucătorul are șansa de a-și continua cariera la cel mai înalt nivel, după ce intrase într-un con de umbră la Arsenal. "Tunarii" au și ei motive de satisfacție, pentru că au scăpat de un fotbalist care nu mai intra în vederile lui Arteta și care avea un salariu uriaș.
Conform presei catalane, Aubameyang a acceptat un salariu mult redus la Barcelona fața de ceea ce primea la Arsenal, dar Sport.es anunță că o explicație a acestui fapt este că atacanatul a primit o sumă substanțială pentru a-și rezilia contractul cu Arsenal. Mai exact, gabonezul a încasat în jur de 8 milioane de euro la reziliere, suma aferentă salariului pe care l-ar fi încasat până la finalul acestui sezon. Astfel, Arsenal a economisit practic doar banii pe care i-ar fi dat gabonezului în stagiunea următoare, circa 18 milioane de euro.
Aubameuang a semnat cu Barcelona până în 2025, dar catalanii vor avea dreptul de a întrerupe înțelegerea în vara lui 2023. Totuși, dacă va recurge la această soluție, clubul blaugrana va trebui să-i plătească gabonezului anumite compensații financiare. Clauza de reziliere a contractului este de 100 de milioane de euro.
Primul meci al lui Aubameyang în tricoul Barcelonei ar putea fi chiar în week-end-ul următor, când echipa lui Xavi va juca pe teren propriu derby-ul cu Atletico Madrid, programat duminică, de la ora 17:15.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo