Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul fotbalist de care Barcelona vrea să scape după eliminarea din EL! Catalanii au luat decizia finală

Bianca Dumitru

Publicat 15/04/2022 la 17:57 GMT+3

Șefii Barcelonei au luat decizia de a se despărți de Luuk de Jong la finalul acestui sezon. Potrivit presei din Spania, catalanii nu au început negocierile cu Sevilla pentru un transfer definitiv, iar olandezul este nevoit să-și caute o nouă echipă, Julen Lopetegui nedorind să-l păstreze în lot.

Frenkie de Jong of FC Barcelona celebrates after scoring their side's first goal with team mates during the LaLiga Santander match between Deportivo Alaves and FC Barcelona at Estadio de Mendizorroza on January 23, 2022 in Vitoria-Gasteiz, Spain

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a fost eliminată joi seară din sferturile de finală ale Europa League, fiind învinsă cu scorul general de 3-4 de Eintracht Frankfurt. După înfrângerea suferită pe Camp Nou, presa din Spania a anunțat că oficialii catalanilor au luat o decizie finală asupra viitorului unui jucător din lotul lui Xavi.
Este vorba despre Luuk de Jong, fotbalistul împrumutat de Barcelona de la Sevilla la începutul acestei stagiuni. Potrivit publicației catalane Sport, șefii clubului blaugrana au decis să nu demareze negocierile pentru transferul definitiv al olandezului, care se va întoarce astfel în Andaluzia la finalul acestui sezon.
Catalanii ar fi vrut să-l trimită înapoi pe De Jong încă din iarnă, dar fotbalistul a mai primit o șansă și a avut prestații din ce în ce mai bune. Cu toate astea, conducerea de pe Camp Nou nu a fost convinsă să-l păstreze și după încheierea împrumutului, șefii Barcelonei având alte ținte pe piața de mercato.
Conform sursei citate, Luuk de Jong se va întoarce la Sevilla, cu care mai are contract până la finalul sezonului 2022/23, însă nu va rămâne aici. Olandezul nu intră în planurile lui Julen Lopetegui, astfel că andaluzii vor încerca să-i găsească un alt angajament fotbalistului cotat de site-ul transfermarkt.com la 4 milioane de euro.
Citește și:

PEDRI NU VA MAI JUCA ÎN ACEST SEZON

După eliminarea din Europa League, cei de la Barcelona au mai primit o veste proastă. Conform As.com, Pedri a suferit o ruptură a bicepsului femural de la piciorul stâng, iar perioada de refacere pentru o astfel de accidentare este între 6 și 8 săptămâni. Asta înseamnă că tânărul jucător va lipsi în toate cele 8 partide pe care Barcelona le mai are de disputat în această stagiune.
Accidentarea lui Pedri este o veste cumplită pentru Xavi, deoarece mijlocașul era într-o formă de vis, fiind principalul motor al echipei în ultima perioadă. Aceasta nu este prima accidentare a lui Pedri în acest sezon.
După ce anul trecut a jucat aproape fără pauză, participând în vară la Euro 2020 și la Jocurile Olimpice, fotbalistul de numai 19 ani s-a rupt imediat după startul acestei stagiuni și a fost indisponibil până în ianuarie.
Singurul obiectiv al Barcelonei pe acest final de sezon este ocuparea unui loc de Champions League, fiind greu de crezut că gruparea catalană mai poate spera la titlu. Diferența față de Real Madrid este de 12 puncte și chiar dacă echipa lui Xavi are un meci mai puțin jucat, e aproape imposibil ca Realul să mai piardă titlul.
Deocamdată, locul de Champions League pare la adăpost, Barcelona având 4 puncte peste Betis, echipa de pe locul 5. Programul nu este unul foarte greu pentru catalani, dar moralul scăzut după eliminarea surprinzătoare din Europa League sau după noua accidentare a lui Pedri ar putea afecta rezultatele din ultimele etape.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo