Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verdict dur pentru Sergio Aguero! Cât va lipsi de pe teren după problemele respiratorii din meciul cu Alaves

Bianca Dumitru

Actualizat 01/11/2021 la 22:43 GMT+2

Barcelona a remizat, scor 1-1, cu Alaves, însă problemele pe care le-au întâmpinat catalanii în meciul din a 12-a etapă a campionatului Spaniei sunt mult mai grave. Sergio Aguero și Gerard Pique au părăsit terenul după ce au acuzat probleme respiratorii, respectiv fizice, primul fiind dus de urgență la spital.

Sergio Agüero y Gerard Piqué (Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / După problemele respiratorii cu care s-a confruntat în meciul cu Alaves, Sergio Aguero a fost reținut în spital pentru investigații amănunțite. Oficialii Barcelonei au publicat în această seară noi detalii privind starea fotbalistului, care va lipsi cel puțin 3 luni de pe teren.
"Sergio Aguero a fost supus unui proces diagnostic și terapeutic de către Dr. Josep Brugada. El este indisponibil pentru următoarele trei luni, timp în care va fi evaluată eficacitatea tratamentului pentru a-i determina procesul de recuperare", se arată în mesajul clubului blaugrana.
UPDATE / Conform primelor informații apărute în presa din Spania, Sergio Aguero ar fi suferit un episod tahicardic, fiindu-i depistate bătăi accelerate ale inimii. Fotbalistul va fi supus unui set amplu de analize, medicii intenționând să nu-i mai permită să intre pe teren până în momentul în care vor avea toate rezultatele investigațiilor.

Sâmbătă seară, cu Sergi Barjuan pe banca tehnică, catalanii au obținut un nou rezultat slab: doar o remiză cu Alaves, ocupanta locului 16 în clasamentul din La Liga. Trupa de pe Camp Nou a deschis scorul în minutul 49 prin Depay, dar bucuria catalanilor nu a durat mult pentru că Rioja a înscris golul egalizator în minutul 52.
Așa s-a și scris istoria partidei din etapa a 12-a a campionatului Spaniei. Barcelona a urcat o poziție în clasament în urma acestui rezultat, până pe locul 9, având 16 puncte după 11 meciuri jucate. Pentru catalani urmează meciul cu Dinamo Kiev din Champions League, iar mai apoi partida din deplasare cu Celta Vigo.
Ceea ce e cel mai grav este faptul că Barcelona s-ar putea prezenta la meciul cu Dinamo Kiev cu două absențe importante: Sergio Aguero și Gerard Pique. Atacantul în vârstă de 33 de ani a fost schimbat în minutul 41 al partidei cu Alaves după ce a acuzat probleme respiratorii, acordându-i-se îngrijiri medicale pe teren timp de trei minute.
Deși a ieșit pe picioarele lui de pe teren, Aguero a fost ulterior dus la spital, disconfortul toracic resimțit îngrijorându-i pe cei din staff-ul medical, care au decis ca fotbalistul să fie supus unor investigații cardiace. Antrenorul catalanilor a declarat după meci că fotbalistul i-ar fi spus că "se simte puțin amețit".

Pique a resimțit dureri la piciorul drept

Pe lângă Aguero, nici Gerard Pique nu a putut termina meciul pe teren, acuzând dureri musculare în repriza secundă. Fundașul, care a absentat 4 luni sezonul trecut din cauza unei accidentări, a resimțit acum dureri în aceeași zonă a piciorului drept, fiind schimbat în minutul 68.
Potrivit primelor informații oferite de clubul blaugrana, problemele indică o suprasolicitare a mușchiului soleus, Pique urmând a fi supus unor teste suplimentare pentru a se afla cât de gravă este accidentarea.
În funcție de rezultatele testelor, Aguero și Pique ar putea rata meciul cu Dinamo Kiev, programat marți, de la ora 22:00.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo