Ousmane Dembele s-a hotărât de ceva timp să nu mai continue la Barcelona, refuzând toate propunerile de prelungire a contractului. Catalanii s-au împăcat cu ideea de a-l pierde pe francez și și-au regândit strategia.
PSG a fost clubul care și-a manifestat intenția de a-l lua acum pe francez, dar faptul că acesta va rămâne liber peste doar 5 luni a făcut ca negocierile să nu se finalizeze.
Barcelona își dorea în jur de 20 de milioane de € în schimbul jucătorului, dar francezii nu au vrut să cheltuie o asemenea sumă și au propus să ofere la schimb unul sau mai mulți jucători. Juan Bernat sau Mauro Icardi au fost numele avansate, dar aceștia nu reprezintă tipul de fotbalist pe placul lui Xavi, astfel că negocierile au picat.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Bale a fost refuzat de Atletico
IERI LA 09:58
Citește și:

Dembele ar putea ajunge la Chelsea în ultimele ore ale perioadei de mercato

Deși presa franceză susține că Dembele a ajuns la un acord cu PSG pentru a semna din vară, urmând a încasa o primă de instalare substanțială, jurnaliștii de la Mundo Deportivo avansează ideea că atacantul ar putea ajunge la Chelsea.
Thomas Tuchel nu și-a ascuns niciodată admirația pentru Dembele, care a strălucit sub comanda sa la Borussia Dortmund, iar după ce mutarea acestuia la PSG a căzut, Chelsea ar fi intrat pe fir. Sursa citată notează că această variantă ar fi și pe placul jucătorului, iar agentul său, Moussa Sissoko, negociază condițiile transferului.
Timpul este scurt, dar există șanse ca mutarea să fie perfectată până la miezul nopții, când se încheie în mod oficial perioada de mercato în Occident. Barcelona are toate motivele de a face concesii în cadrul negocierilor, deoarece plecarea lui Dembele ar elibera o parte importantă din bugetul salarial și astfel ar putea fi înregistrați alți jucători. Dacă Dembele va rămâne la Barcelona până la vară, toate părțile ar avea de pierdut: francezul nu va mai juca probabil niciun minut, iar clubul va plăti regește un jucător care nu e de folos.
Șefii Barcelonei lucrează pe mai multe fronturi în această ultimă zi de mercato. Catalanii au încercat transferul lui Aubameyang, dar se pare că discuțiile cu Arsenal s-au împotmolit din cauza salariului gabonezului, iar acesta ar urma să se întoarcă la Londra.
Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
17/05/2022 LA 13:35
Bundesliga
Bayern îi răspunde Barcelonei cu aceeași monedă, după ce Lewandowski e cu un pas pe Camp Nou
15/05/2022 LA 06:41