Lionel Messi s-a despărțit în această vară de Barcelona după 21 de ani. Deși a vrut să rămână pe Camp Nou, argentinianul nu a putut să semneze un nou contract cu catalanii și a plecat în Franța, la PSG, acolo unde va evolua alături de Neymar, Di Maria și Sergio Ramos.
Președintele Barcelonei a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a abordat mai multe probleme cu care se confruntă clubul. Joan Laporta a vorbit, printre altele, și despre despărțirea lui Messi de echipă. Oficialul catalanilor a spus că decizia de a-l lăsa pe starul argentinian să plece a fost cea corectă, interesele clubului fiind mai presus de orice altceva.
"În momentul prezentării sale la PSG am avut sentimente contradictorii, ca toți fanii Barcelonei. Aș fi preferat să-l văd la Barcelona, deși sunt convins că am luat decizia corectă, deoarece clubul este mai presus de toate.
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 16 ORE
Messi este cel mai bun jucător din lume și are aspirațiile sale, așa cum este normal, și a avut oferte, după cum s-a văzut, de la cluburi dispuse să plătească sume semnificative", a declarat Laporta, citat de Mundo Deportivo.
Oficialul catalanilor a comentat și modul în care Messi și-a luat rămas bun de la el în ziua în care a susținut ultima conferință de presă pe Camp Nou.
"Răceală? Au fost negocieri pe care amândoi le așteptam să dea roade și nu s-a întâmplat așa, de aceea există o antipatie reciprocă. Personal, am aceeași stimă pe care am avut-o pentru el. A fost păcat că relația noastră nu s-a încheiat așa cum am vrut", a punctat președintele Barcelonei.

Messi, supărat pe Laporta

La conferința de presă susținută pe 8 august, în care și-a luat rămas bun de la colegii și fanii săi de la Barcelona, Messi a lăsat să se înțeleagă că nu consideră că șefii de pe Camp Nou au făcut tot posibilul pentru a-l păstra la echipă.
"E clar că am făcut tot posibilul pentru a rămâne. Laporta, clubul, nu au putut să îmi înregistreze contractul din cauza problemelor cu La Liga. Nu știu dacă din partea clubului s-a făcut tot posibilul să rămân, dar știu că eu am făcut tot ce am putut. Anul trecut nu am vrut să mai stau și am spus-o. Acum am vrut să rămân și nu am putut", a spus atunci Messi.
În plus, în momentul în care s-a întâlnit cu Laporta, argentinianul l-a salutat scurt, evitând să-l privească și încercând să-l ignore cât mai mult cu putință.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17