Lionel Messi și-a adjudecat luni cel de-al șaptelea Balon de Aur din carieră, depășindu-i în clasamentul final pe Robert Lewandowski și Jorginho, care au completat podiumul. Victoria argentinianului a fost intens criticată, mai multe voci considerând că trofeul ar fi trebuit să ajungă la jucătorul lui Bayern Munchen.
Astăzi, la conferința de presă dinaintea partidei cu Betis, antrenorul Barcelonei a vorbit despre scandalul izbucnit după evenimentul de la Paris. Xavi a spus că, din punctul lui de vedere, Messi merita trofeul, pentru că este cel mai bun fotbalist din lume.
"Pentru mine, victoria lui Messi a făcut dreptate fotbalului, este cel mai bun din lume și din istorie. Cred că Pep Guardiola a fost cel care a spus că nu e niciodată corect să îl bagi și pe Messi în lupta pentru Balonul de Aur. Sunt de aceeași părere. Poate Lewandowski l-a meritat și el, dar când au deschis plicul și l-au anunțat pe Messi, mie mi s-a părut corect", a declarat Xavi, citat de Mundo Deportivo.
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
ACUM 3 ORE
Citește și:

Scandal uriaș după ce Messi a primit Balonul de Aur

France Football s-a confruntat în această săptămână cu probabil cel mai mare scandal legat de credibilitatea Balonului de Aur, după ce Messi a câştigat trofeul pentru a 7-a oară. Francezii nu sunt responsabili de decizia în sine, dar e limpede că sistemul de acordare al premiului trebuie schimbat. Pentru că s-a ajuns la o simplă cursă de popularitate şi notorieteate, în care contează prea puţin ce se realizează pe teren.
Cel puţin asta e impresia lăsată de presa germană, care e scandalizată că fotbalistul lui Bayern, Robert Lewandowski, nu a câştigat premiul, deşi a înscris peste 60 de goluri în 2021. În plus, polonezul a fost privat de câştigarea trofeului în 2020, când acesta nu s-a mai acordat din cauza pandemiei (anul trecut Lewa chiar nu avea rival). Se voia o reparaţie morală pentru ce s-a întâmplat anul trecut, dar cei 180 de jurnalişti au votat mai mult în funcţie de afinităţi decât în funcţie de realitatea din teren.
"Scandal, Lewandowski a fost tras pe sfoară", notează Bild, care mai punctează: "O asemenea alegere nu poate fi adevărată. De ce Messi din nou?"
Toni Kroos, fost adversar al lui Messi în El Clasico, e şi el de partea fotbalistului polonez. Chiar dacă cei doi nu au apucat să fie coechipieri, germanul plecând de la Bayern la Real în 2014, anul în care Lewa a sosit în Bavaria, Kroos simte că s-a făcut o nedreptate. "O decizie total nemeritată", a punctat mijlocaşul lui Real Madrid.
Fostul mare jucător al lui Bayern, Lothar Matthaus, câștigător de Balon de Aur acum 31 de ani, e convins la rândul său că rezultatul trebuia să fie cu totul altul. "Sincer, nu mai înțeleg nimic. Cu tot respectul pentru Messi și pentru ceilalți mari jucători nominalizați, niciunul nu merita Balonul de Aur mai mult decât Lewandoswki", a spus Matthaus pentru Sky Germania.
În plus, Iker Casillas, un rival al lui Messi din El Clasico, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că Balonul de Aur nu mai are credibilitate, după ce argentinianul a câştigat mult râvnitul trofeu a 7-a oară, după o jumătate de an cenuşiu.
"Îmi este din ce în ce mai greu să cred în aceste trofee din fotbal. Pentru mine, Messi este unul dintre cei mai buni 5 jucători din istoria fotbalului, dar trebuie să știm să catalogăm cine este cel mai bun într-un an specific. Nu este atât de greu! Alții fac această alegere dificilă", a postat Casillas pe contul său de Twitter.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/12/03/3264935.jpg
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 3 ORE
Fotbal
Messi și Lewandowski au votat diferit la gala FIFA Best! Alegerile inexplicabile ale argentinianului
IERI LA 11:19