Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid a dat o lovitură de proporții! "Galacticii" au încheiat un contract de 360 de milioane de euro

Bianca Dumitru

Publicat 20/05/2022 la 10:50 GMT+3

Real Madrid a încheiat un contract de 360 de milioane de euro cu fondul de investiții Sixth Street și compania americană Legends pentru rentabilizarea stadionului Santiago Bernabeu, supus unei ample modernizări.

Players of Real Madrid celebrate after defeating Manchester City in the UEFA Champions League Semi Final second leg match at Santiago Bernabeu Stadium on May 4, 2022 in Madrid, Spain. Los Merengues make it to final with 6-5 aggregate win after beating Man

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a precizat într-un comunicat că Sixth Street a obținut dreptul de exploatare a unor noi spații comerciale din cadrul stadionului Santiago Bernabeu pe o durată de 20 ani, iar Legends își va aduce experiența și know-how-ul în exploatarea marilor stadioane și centre de agrement, în vederea optimizării managementului stadionului.
Acest acord strategic pe termen lung va aduce campioanei Spaniei circa 360 de milioane de euro, pe care clubul o poate utiliza în orice activitate dorește.
Conform Financial Times, Real Madrid va ceda 30% din veniturile generate din concerte și alte evenimente viitoare care vor fi organizate pe Bernabeu. În acest scop va fi înființată o societate nouă care va împărți aceste venituri între Real Madrid și Sixth Street.
"Obiectivul este de a face din stadionul Santiago Bernabeu un spațiu unic și de referință mondială pentru agrement și divertisment", se arată într-un comunicat al clubului madrilen.
Citește și:
Legends Hospitality este membră a fondului Sixth Street și este specializată în exploatarea arenelor sportive, având în portofoliu Sofi Stadium din Los Angeles, AT&T Stadium din Dallas, Allegiant Stadium din Las Vegas și stadionul de fotbal al lui Los Angeles Galaxy printre altele.
Legends a fost creată de New York Yankees și Dallas Cowboys, iar în 2021 Sixth Street a preluat controlul după ce a achiziționat 51% din acțiuni.
Modernizarea arenei madrilene a început în 2019 și s-au investit 525 de milioane de euro, iar lucrările vor fi finalizate în decembrie 2022, când Santiago Bernabeu va marca 75 ani de la inaugurare.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo