Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid a intrat în cursa pentru un fotbalist dorit de Barcelona! Ce alte variante mai au "galacticii"

Bianca Dumitru

Publicat 18/02/2022 la 18:04 GMT+2

Barcelona a pus încă din 2021 ochii pe un fundaș de la Ajax, pe care și-l dorește ca înlocuitor pentru Sergino Dest. Potrivit presei internaționale, fotbalistul a intrat și în atenția celor de la Real Madrid, mai ales că în vară va rămâne liber de contract.

Noussair Mazraoui (Ajax)

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a început de câteva luni să caute întăriri pentru echipa lui Xavi, făcând unele transferuri în această iarnă și stabilindu-și totodată câteva ținte pentru vara anului 2022.
Unul dintre jucătorii care le-au atras atenția catalanilor este Noussair Mazraoui, fundașul celor de la Ajax, care mai are contract cu olandezii doar până la finalul acestei stagiuni. Marocanul în vârstă de 24 de ani este văzut drept un înlocuitor perfect pentru Sergino Dest, care s-ar putea despărți în vară de Barcelona, nefiind un jucător pe placul lui Xavi.
Presa internațională a scris recent că Mazraoui nu va fi atât de ușor de transferat, având pe urmele sale mai multe echipe importante din Europa, cum ar fi Borussia Dortmund și AC Milan. În plus, potrivit Fichajes.net, și Real Madrid s-a arătat interesată de fundașul crescut de Ajax, care este cotat de site-ul transfermarkt.com la 18 milioane de euro.
Pe lista "galacticilor" pentru postul de fundaș dreapta se mai regăsesc Pedro Porro, jucătorul lui Sporting, și Nordi Mukiele, fotbalistul legitimat la RB Leipzig.
Citește și:

Barcelona l-ar fi vrut din această iarnă pe Mazraoui

Despre interesul Barcelonei pentru Mazraoui s-a vorbit încă de la finalul anului trecut. În decembrie, jurnaliștii publicației spaniole As au anunțat că șefii catalanilor ar fi fost interesați de un schimb de jucători cu cei de la Ajax Amsterdam. Cei doi fotbaliști implicați în negocieri sunt Sergino Dest și Noussair Mazraoui, acesta din urmă având contract cu olandezii doar până în vara anului 2022.
Marocanul de 24 de ani ar fi fost în atenția Barcelonei pentru un transfer în vară, dar oficialii catalanilor ar fi încercat și să-l aducă încă din această iarnă pe Camp Nou, fiind dispuși ca, în locul lui Mazraoui, să-l trimită la Ajax pe Dest, pe care l-au adus de acolo în octombrie 2020, în schimbul a 21 de milioane de euro.
Americanul nu l-a impresionat pe Xavi și, deși este fericit în Spania, nu ar spune 'nu' unei oferte bune. Dacă schimbul s-ar fi produs în această iarnă, la Amsterdam, club la care s-a format, Sergino Dest ar fi avut șansa de a evolua în continuare în Champions League, putând să se pregătească pentru a participa la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, unde își dorește să ajungă alături de echipa Statelor Unite.
Având în vedere că mutarea nu a avut loc în aceste condiții, Barcelona l-ar putea transfera pe Mazraoui din postura de jucător liber de contract, iar în schimbul lui Dest ar putea obține o sumă de bani, recuperând astfel o parte din investiția făcută pentru aducerea lui pe Camp Nou.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo