Barcelona a început de câteva luni să caute întăriri pentru echipa lui Xavi, făcând unele transferuri în această iarnă și stabilindu-și totodată câteva ținte pentru vara anului 2022.
Unul dintre jucătorii care le-au atras atenția catalanilor este Noussair Mazraoui, fundașul celor de la Ajax, care mai are contract cu olandezii doar până la finalul acestei stagiuni. Marocanul în vârstă de 24 de ani este văzut drept un înlocuitor perfect pentru Sergino Dest, care s-ar putea despărți în vară de Barcelona, nefiind un jucător pe placul lui Xavi.
Presa internațională a scris recent că Mazraoui nu va fi atât de ușor de transferat, având pe urmele sale mai multe echipe importante din Europa, cum ar fi Borussia Dortmund și AC Milan. În plus, potrivit Fichajes.net, și Real Madrid s-a arătat interesată de fundașul crescut de Ajax, care este cotat de site-ul transfermarkt.com la 18 milioane de euro.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
ACUM 7 ORE
Pe lista "galacticilor" pentru postul de fundaș dreapta se mai regăsesc Pedro Porro, jucătorul lui Sporting, și Nordi Mukiele, fotbalistul legitimat la RB Leipzig.
Citește și:

Barcelona l-ar fi vrut din această iarnă pe Mazraoui

Despre interesul Barcelonei pentru Mazraoui s-a vorbit încă de la finalul anului trecut. În decembrie, jurnaliștii publicației spaniole As au anunțat că șefii catalanilor ar fi fost interesați de un schimb de jucători cu cei de la Ajax Amsterdam. Cei doi fotbaliști implicați în negocieri sunt Sergino Dest și Noussair Mazraoui, acesta din urmă având contract cu olandezii doar până în vara anului 2022.
Marocanul de 24 de ani ar fi fost în atenția Barcelonei pentru un transfer în vară, dar oficialii catalanilor ar fi încercat și să-l aducă încă din această iarnă pe Camp Nou, fiind dispuși ca, în locul lui Mazraoui, să-l trimită la Ajax pe Dest, pe care l-au adus de acolo în octombrie 2020, în schimbul a 21 de milioane de euro.
Americanul nu l-a impresionat pe Xavi și, deși este fericit în Spania, nu ar spune 'nu' unei oferte bune. Dacă schimbul s-ar fi produs în această iarnă, la Amsterdam, club la care s-a format, Sergino Dest ar fi avut șansa de a evolua în continuare în Champions League, putând să se pregătească pentru a participa la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, unde își dorește să ajungă alături de echipa Statelor Unite.
Având în vedere că mutarea nu a avut loc în aceste condiții, Barcelona l-ar putea transfera pe Mazraoui din postura de jucător liber de contract, iar în schimbul lui Dest ar putea obține o sumă de bani, recuperând astfel o parte din investiția făcută pentru aducerea lui pe Camp Nou.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
IERI LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00