Articol scris de Andrei Nicolae
Ultimele meciuri ale anului calendaristic pentru Real Madrid au permis mai multor jucători să intre pe teren și să își demonstreze calitățile, ca urmare a focarului de Covid. Un jucător care și-a demonstrat încă o dată calitatea la doar 19 ani a fost Camavinga, care a oferit o prestație foarte bună în meciul de pe San Mames, în fața celor de la Athletic Bilbao.
Mijlocașul francez a demonstrat că este pregătit pentru orice situație, cu gândirea sa rapidă și logică. De aceea, Real Madrid nici nu se gândește să îl scape pe francez din mâinile sale, Camavinga fiind considerat unul dintre jucătorii care pot duce dinastia galacticilor mai departe pentru încă 10 ani.
Liga
4 fotbaliști de la Real Madrid, depistați pozitiv la Covid-19! Ce măsuri au luat oficialii clubului
29/12/2021 LA 16:41
Carlo Ancelotti se ocupă foarte mult de modelarea puștiului, pentru a deveni un jucător de clasă mondială. Italianul dorește să îl transforme pe francez în înlocuitorul lui Casemiro pe viitor, iar în meciul cu bascii Camavinga a jucat de parcă s-ar fi născut pe acea poziție de mijlocaș defensiv.
Tânărul a reușit să recupereze mingi, să le trimită în compartimentul ofensiv, să fie în ritm cu jocul și să îi caute pe Kroos sau Valverde pentru a urca mingea mai în față în teren. Fotbalul său este unul ofensiv însă, unul curajos, iar aceste aspecte s-au văzut când și-a asumat anumite riscuri de a ajuta faza ofensivă.

Ianuarie, luna în care Camavinga poate deveni protagonist

Camavinga a fost pe placul suporterilor echipei blanco încă de când a ajuns, marcând chiar la debut și având prestații solide de fiecare dată când a pășit pe teren. Probabil în acest sezon francezul nu va avea neapărat un rol decisiv, însă meciul de pe San Mames le dă speranțe galacticilor ca o parte din viitorul echipei va sta în ghetele sale.
Prima lună a anului nou este foarte importantă pentru francez, deoarece Real Madrid va juca primele meciuri din Cupa Spaniei. Acolo va fi cu siguranță titular, datorită dorinței lui Ancelotti de a roti jucătorii și de a le da tuturor o șansă să își demonstreze calitățile. În acele partide, Camavinga va avea un rol fundamental, iar declarația mangerului său în legătură cu aceste meciuri confirmă acest aspect: "Nu lăsăm nimic la voia sorții".
https://i.eurosport.com/2021/12/24/3276752.jpg
Liga
Pedri a câștigat trofeul Golden Boy 2021! Pe cine i-a învins puștiul-minune al Barcelonei
22/11/2021 LA 12:10
Liga
Isco a refuzat să se mai încălzească, convins că Ancelotti nu îl bagă. Antrenorul a salvat situația
22/11/2021 LA 10:23