Real Madrid și Barcelona se vor înfrunta duminică seara în ultimul El Clasico al sezonului. Miza va fi reprezentată mai mult de orgoliu, Barcelona având șanse minime să o mai ajungă pe marea rivală în lupta pentru titlu (catalanii au 15 puncte în minus, dar și un meci mai puțin disputat). Chiar și așa, e de așteptat să fie un meci agreabil, ambele echipe traversând o formă excelentă.
Duelul de pe Bernabeu va marca o situație fără precedent în istoria El Clasico și anume că niciuna dintre echipe nu va purta echipamentul tradițional. Acest lucru i-a determinat pe catalanii de sport.es să numească marele meci drept "cel mai rar El Clasico din istorie". De-a lungul timpului au mai existat situații când una dintre echipe a folosit echipamentul de rezervă, dar niciodată nu s-a întâmplat ca ambele să joace în alte culori decât cele obișnuite.
S-a ajuns în această situație în special datorită celor de la Real, care vor îmbrăca un echipament negru, special conceput pentru acest meci, cu scopul de a celebra împlinirea a 120 de ani de existență a clubului. Echipamentul a fost creat de Yohji Yamamoto, un stilist japonez, împreună cu designerii de la Adidas.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM 2 ORE
Sursa citată notează că Barcelona a ales să joace în echipamentul de deplasare, cel în care culoarea predominantă este galbenul. Se pare că președintele Joan Laporta a făcut această cerere către Liga Spaniolă și nu există niciun impediment.
Citește și:

Real Madrid are probleme de lot înainte de El Clasico

Carlo nu se va putea baza în El Clasico pe Ferland Mendy, titularul de drept pentru postul de fundaș stânga. Francezul a ieșit accidentat în minutul 80 al meciului de la Mallorca și după ultimele analize s-a constatat că are probleme serioase la mușchii aductori de la piciorul stâng. Conform as.com, accidentarea îl va ține departe de teren în jur de 10-15 zile, neexistând nicio șansă de a fi recuperat până duminică.
În aceste condiții, Ancelotti se va vedea obligat să-l folosească pe Marcelo ca titular, ceea ce ar putea reprezenta o problemă în acea zonă a terenului, ținând cont că brazilianul nu este într-o formă deosebită.
În ciuda accidentării lui Mendy, Ancelotti are și motive de bucurie, deoarece alți jucători importanți care aveau probleme medicale sunt pe drumul cel bun. Cele mai mari temeri erau în jurul lui Benzema, care a acuzat dureri după duelul cu Mallorca, dar se pare că francezul va fi apt 100% pentru marele meci cu Barcelona. Golgheterul Realului va fi supus vineri unor noi controale, dar nu există riscul ca starea sa să se agraveze, astfel că va fi pe teren.
În aceeași situație se află și Rodrygo, care a părăsit terenul accidentat în partida cu Mallorca, în urma unei intrări dure a unui adversar. Deși încă resimte efectele loviturii încasate, brazilianul s-a antrenat miercuri cu echipa și va fi pregătit pentru El Clasico. Singurii jucători care au lipsit de la antrenamentul colectiv de miercuri au fost Hazard și Nacho, dar nu pentru că aceștia nu au probleme serioase, ci pentru că staff-ul a decis ca ei să lucreze individual.
Ligue 1
Mbappe a dat cărțile pe față! Cum a răspuns acuzațiilor că a rămas la PSG doar pentru bani
ACUM 3 ORE
Ligue 1
"Real i-ar fi dat un salariu mai mare!" Anunțul incredibil al lui Al-Khelaifi + Mesajul lui Mbappe
ACUM 16 ORE