Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid, cu ochii pe cel mai tânăr debutant din istoria Bundesligii! Anunțul jurnaliștilor germani

Bianca Dumitru

Actualizat 11/05/2022 la 21:52 GMT+3

Real Madrid își face planurile pentru sezonul următor. Potrivit jurnaliștilor nemți, șefii de pe Santiago Bernabeu ar fi pus ochii pe Youssoufa Moukoko, atacantul de doar 17 ani al celor de la Borussia Dortmund.

Youssoufa Moukoko și Jude Bellingham

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a ratat transferul lui Erling Haaland, norvegianul ajungând la un acord cu cei de la Manchester City. "Galacticii" nu au renunțat, însă, la ideea de a semna un jucător de la Borussia Dortmund.
Potrivit presei din Germania, șefii de pe Santiago Bernabeu ar fi pus ochii pe Youssoufa Moukoko, atacantul de doar 17 ani din lotul lui Marco Rose. Sportivul născut în Camerun mai are contract cu Dortmund doar până în 2023, iar oficialii clubului nu ar avea de gând să îi prelungească înțelegerea.
Astfel, conform jurnaliștilor de la Bild, fotbalistul care a devenit, la doar 16 ani și o zi, cel mai tânăr debutant din istoria Bundesligii, a intrat în atenția celor de la Real Madrid. Campioana Spaniei ar avea de plătit doar circa 20 de milioane de euro în schimbul lui, dacă ar alege să-l transfere în această vară.
Moukoko a impresionat încă de pe vremea când evolua la juniori și tineret, când a avut prestații spectaculoase, dar ulterior accidentările au cauzat multe întreruperi în cariera sa.
Tânărul atacant, care are o cotă de piață de 15 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com, a adunat doar 15 apariții în acest sezon în Bundesliga, reușind un singur gol și două assist-uri.
Citește și:

Rudiger, primul transfer realizat de Real Madrid pentru sezonul următor

Antonio Rudiger a ajuns la un acord cu Real Madrid până în 2026 și a trecut examenul medical. Fundașul central german, care își termină în luna iunie contractul cu Chelsea, a semnat viitorul angajament prin agenții săi.
Totuși, Real Madrid nu va anunța transferul lui Rudiger decât după finala Ligii Campionilor de la Paris, programată pe 28 mai. Potrivit Marca, mutarea va fi oficializată în săptămâna imediat următoare, înainte ca jucătorul să se concentreze la naționala Germaniei pe Liga Națiunilor.
Negocierile intraseră la un moment dat în impas din cauza pretențiilor mari ale jucătorului, care ar fi cerut un salariu stagional de 12 milioane de euro. Discuțiile s-au reluat, iar Rudiger a acceptat în final o ofertă ceva mai mică.
Fundașul va primi 8 milioane de euro la semnătură și va avea un salariu anual de 9 milioane de euro. Asta se traduce într-o medie de 11 milioane de euro pe sezon, cu un milion mai puțin față de ceea ce a cerut jucătorul inițial.
Carlo Ancelotti a insistat pentru semnarea lui Rudiger, pentru a avea mai multe opțiuni în apărare. Cu germanul și Militao ca fundași centrali, Alaba poate reveni pe postul fundaș stânga, unde a evolua în cea mai mare parte a carierei la Bayern.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo