Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid, cu ochii pe jucător de clasă! Madrilenii vor să dea o super lovitură cu un cost infim

Nicu Savin

Publicat 30/03/2022 la 16:52 GMT+3

Real Madrid își pregătește deja viitoarele campanii de transferuri și chiar dacă achizițiile lui Haaland și Mbappe sunt obiectivele principale, șefii de pe Bernabeu sunt atenți și la alți fotbaliști de mare valoare, mai ales la cei care pot fi luați fără mari eforturi financiare. Conform presei germane, o astfel de țintă ar fi Serge Gnabry, care mai are doar un an de contract cu Bayern.

Serge Gnabry (4. v. r.) und Jamal Musiala (2. v. r.) haben einen Medienbericht zufolge eine Corona-Impfung erhalten

Credit imagine: Getty Images

Florentino Perez vrea să facă o echipă stelară la Real Madrid, iar acest obiectiv ar fi în mare parte atins dacă ar reuși să-i aducă pe Kylian Mbappe și Erlimg Haaland. Deși s-a scris că cei doi au șanse mari să ajungă pe Bernabeu în vară, nimic nu e sigur deocamdată, astfel că șefii madrilenilor sunt atenți la tot ce mișcă pe piața transferurilor.
Conform Bild, Realul este interesată serios de transferul lui Serge Gnabry, jucător care mai are contract cu Bayern doar până în 2023. Internaționalul german a strălucit sub comanda lui Hansi Flick, dar de la venirea lui Nagelsmann evoluțiile sale nu au fost la fel de convingătoare.
Gnabry a refuzat toate propunerile de prelungire a contractului, sursa citată menționând că nu a fost satisfăcut de ofertele financiară. Acesta își dorește un salariu egal cu cel pe care îl au Coman și Sane (aproximativ 15 milioane de € brut pe sezon), dar clubul consideră că Gnabry nu e la nivelul celor doi și i-au făcut oferte mai mici.
Citește și:

Real Madrid, interesată de transferul lui Serge Gnabry

În aceste condiții, atacantul de 26 de ani ar putea să plece de la Bayern, iar Realul este gata să profite. Ideal pentru madrileni ar fi ca germanul să mai rămână un an la clubul de pe Allianz Arena, iar în vara anului 2023 să ajungă gratis pe Bernabeu, după modelul Alaba. De altfel, se pare că austriacul joacă un rol esențial în această tranzacție, încercând să-și convingă fostul coechipier să aleagă Realul ca viitoarea sa destinație.
Madrilenii nu ar spune nu nici posibilității de a-l lua pe Gnabry în această vară. Bayern va fi nevoită să-l cedeze pe o sumă infimă dacă nu-și va pune semnătura pe un nou contract, pentru că nu și-ar permite să-l piardă gratis peste un an. O astfel de lovitură a reușit Realul când l-a luat pe Toni Kroos de la Bayern, în 2014. Mijlocașul mai avea doar un an de contract cu bavarezii și a fost cedat pentru numai 25 de milioane de €, iar timpul a demonstrat că Realul a făcut atunci unul dintre cele mai bune transferuri din istorie.
Bayern are o problemă serioasă privind prelungirea contractelor unor jucători de bază. Alaba a plecat gratis la Real anul trecut, iar Sule va ajunge în aceleași condiții la Borussia Dortmund la finalul acestui sezon. Marea problemă a bavarezilor va fi însă în 2023, când pe lângă Gnabry mai sunt și alți jucători de top cărora le expiră contractele. Muller, Neuer și mai ales Lewandowski sunt în această situație, despre polonez ezistând zvonuri că ar putea ajunge la Barcelona.
Transferul lui Gnabry la Real Madrid ar rezolva o problemă importantă pentru club, dar nu se știe dacă va fi neapărat o mutare inspirată pentru fotbalist. Presa din Spania a anunțat că madrilenii sunt dispuși să renunțe la Rodrygo, care este dorit la Juventus ca înlocuitor pentru Dybala. Astfel, s-ar elibera un loc în flancurile liniei ofensive. Totuși, Vinicius este un punct fix în echipă, iar Mbappe va avea același statut dacă va ajunge pe Bernabeu, așa că orice alt fotbalist va avea o misiune aproape imposibilă în a se impune ca titular.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo