În cazul plecării lui Kylian Mbappe de la PSG nu mai există dubii. Francezul își dorește cu orice preț să joace pentru Real Madrid, echipa pe care o suține încă de când era copil. Marca a anunțat de curând că mutarea s-ar putea realiza chiar în această săptămână, în ultimele zile disponibile în fereastra de transferuri.
Șeicii din conducerea lui PSG au încercat în repetate rânduri să-l facă pe Mbappe să se răzgândească și să rămână pe Parc des Princes, însă au ajuns la concluzia că nu mai pot face nimic. Faptul că francezul ar putea ajunge în doar câteva zile pe Benrabeu le-a aprins imaginația ibericilor, care au analizat această mutare din toate punctele de vedere.

Un super-computer a prefațat cum ar evolua Kylian Mbappe la Real Madrid

Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Tocmai din acest motiv, Olocip, o companie spaniolă specializată în inteligență artificială, "a provocat" un super computer să prefațeze cum ar evolua Kylian Mbappe în tricoul lui Real Madrid. În funcție de anumite criterii, filtre și parametri personalizați, Mbappe este cotat cu prima șansă să devină fotbalistul cu cea mai mare rată de reușită în trupa lui Carlo Ancelotti.
Mbappe ar deveni fără îndoială, potrivit datelor furnizate de Olocip, inamicul numărul 1 al adversarelor Realului. Față de evoluțiile de la PSG, Mbappe nu ar înregistra o diferență majoră, singurul aspect pe care ar urma să-l îmbunătățească pe Benrabeu fiind jocul aerian. Cel mai slab punct al francezului ar continua să fie jocul defensiv, din acest punct de vedere fiind mult sub media atacanților din La Liga.

Real Madrid nu ar mai avea rivală cu Mbappe în primul 11

În mod surprinzător, computerul de la Olocip preconizează că valoarea de piață a francezului ar scădea jucând pentru Real Madrid. Atacantul francez ar scădea de la o valoare actuală de 135,5 milioane la 107,7 milioane de euro în doar 10 luni. Explicația este că în istoria transferurilor reușite de madrileni, toți jucătorii au ajuns să se devalorizeze, pe lângă faptul că din campionatul Spnaiei aleg să plece tot mai multe staruri.
Același computer a analizat și ce s-ar întâmpla dacă Florentino Perez l-ar alege pe Haaland în schimbul lui Mbappe, iar concluzia a fost categorică: francezul s-ar descurca mai bine decât norvegianul pe Bernabeu la aproape toate capitolele, în afara finalizării în fața porții și în privința jocului aerian.
În plan concret, computerul care folosește inteligența artificială a presupus că Mbappe ar înscrie în jur de 30/31 de goluri în meciurile rămase din acest sezon de La Liga, oferind aproximativ 7/8 pase de gol. În comparație, Haaland ar înscrie doar 25/26 de goluri și ar oferi ¾ pase de gol.
Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
17/01/2022 LA 09:03
Ligue 1
PSG, neînvinsă în Ligue 1 de 11 etape! Mbappe a ratat șansa de a aduce victoria la Lyon
09/01/2022 LA 21:42