Real Madrid se confruntă cu serioase probleme financiare, motiv pentru care gruparea de pe Bernabeu nu a făcut deocamdată niciun transfer contra cost în această perioadă de mercato. Madrilenii sunt nevoiți să scape mai întâi de jucătorii cu salarii foarte mari pentru a putea aduce fotbaliști noi, pentru că bugetul salarial trebuie mult diminuat.
Bayern Munchen este unul dintre cele mai mari cluburi din lume, însă bavarezii sunt depatrte de celelalte forțe în privința salariilor acordate jucătorilor. Astfel, clubul german riscă să piardă jucători de mare valoare liberi de contract, așa cum s-a întâmplat în această vară cu David Alaba, ajuns la Real Madrid din această postură.
Ultimul nume important de pe Allianz Arena în această situație este Leon Goretzka. Luat gratis de Bayern de la Schalke 04 în 2018, mijlocașul de 26 de ani a intrat în ultimul an de contract, iar negocierile pentru semnarea unei noi înțelegeri sunt în impas. Conform presei germane, Goretzka cere un salariu de 20 de milioane de € pe sezon, dublu față de ceea ce îi oferă Bayern.
Bundesliga
Dortmund - Bayern, meciul care "oprește" Germania. Lothar Matthaus: "Mă îndoiesc de o victorie"
03/12/2021 LA 11:41
https://i.eurosport.com/2021/07/21/3177657.jpg

Real Madrid vrea să-l ia gratis pe Goretzka în vara anului viitor

Ca atare, șansele ca internaționalul german să continue pe Allianz Arena și din vara anului viitor sunt extrem de reduse. Germanii de la Bild scriu că Real Madrid a intrat deja pe fir și vrea să profite de situație. Conform sursei citate, clubul madrilen l-a contactat deja pe jucător, manifestându-și intenția de a-l înregimenta în vara viitoare.
Bayern este conștientă că nu-i poate satisface pretențiile financiare uriașe ale lui Goretzka, astfel că nu ar fi exclus să-l vândă în această perioadă de mercato, pentru a câștiga o sumă de bani de pe urma sa. Rămâne de văzut în ce măsură marile cluburi vor dori să plătească pentru mijlocaș, știindu-i situația contractuală. Goretzka ar putea semna cu orice club peste jumătate de an, astfel că nimeni nu va dori să achite acum o sumă considerabilă, mai ales în condițiile în care majoritatea cluburilor au probleme financiare din cauza pierderilor generate de pandemie în ultimul an.
Pe lângă Real Madrid, Goretzka ar putea fi de interes și pentru Manchester United, dat fiind faptul că viitorul lui Paul Pogba este în aer. De asemenea, Barcelona ar fi și ea interesată, catalanii fiind în căutarea unui mijlocaș central de mare valoare, după ce l-au ratat pe Wijnaldum în această vară, olandezul fiind ademenit cu un salariu mai mare de PSG.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Concluziile presei germane, după victoria cu România, 2-1. 4 lucruri remarcate de nemți
09/10/2021 LA 16:00
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Golul României a fost foarte frumos!" Cum au comentat Flick și Muller meciul de la Hamburg
08/10/2021 LA 23:09