Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid îi dă o nouă lovitură de proporții lui Bayern! Transferul anunțat de Bild

Nicu Savin

Publicat 22/07/2021 la 09:32 GMT+3

Real Madrid l-a semnat în această vară pe David Alaba, care a ajuns pe Bernabeu din postura de jucător liber de contract după ce a refuzat ofertele de prelungire a contractului cu Bayern Munchen Cotidianul german Bild anunță că Realul vrea să-i dea încă o lovitură clubului bavarez, după aceeași rețetă.

Leon Goretzka, Kingsley Coman, Manuel Neuer, Thomas Müller, Robert Lewandowski und David Alaba vom FC Bayern

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid se confruntă cu serioase probleme financiare, motiv pentru care gruparea de pe Bernabeu nu a făcut deocamdată niciun transfer contra cost în această perioadă de mercato. Madrilenii sunt nevoiți să scape mai întâi de jucătorii cu salarii foarte mari pentru a putea aduce fotbaliști noi, pentru că bugetul salarial trebuie mult diminuat.
Bayern Munchen este unul dintre cele mai mari cluburi din lume, însă bavarezii sunt depatrte de celelalte forțe în privința salariilor acordate jucătorilor. Astfel, clubul german riscă să piardă jucători de mare valoare liberi de contract, așa cum s-a întâmplat în această vară cu David Alaba, ajuns la Real Madrid din această postură.
Ultimul nume important de pe Allianz Arena în această situație este Leon Goretzka. Luat gratis de Bayern de la Schalke 04 în 2018, mijlocașul de 26 de ani a intrat în ultimul an de contract, iar negocierile pentru semnarea unei noi înțelegeri sunt în impas. Conform presei germane, Goretzka cere un salariu de 20 de milioane de € pe sezon, dublu față de ceea ce îi oferă Bayern.
Leon Goretzka of Bayern München smiles during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and SV Werder Bremen at Allianz Arena on November 21, 2020 in Munich, Germany

Real Madrid vrea să-l ia gratis pe Goretzka în vara anului viitor

Ca atare, șansele ca internaționalul german să continue pe Allianz Arena și din vara anului viitor sunt extrem de reduse. Germanii de la Bild scriu că Real Madrid a intrat deja pe fir și vrea să profite de situație. Conform sursei citate, clubul madrilen l-a contactat deja pe jucător, manifestându-și intenția de a-l înregimenta în vara viitoare.
Bayern este conștientă că nu-i poate satisface pretențiile financiare uriașe ale lui Goretzka, astfel că nu ar fi exclus să-l vândă în această perioadă de mercato, pentru a câștiga o sumă de bani de pe urma sa. Rămâne de văzut în ce măsură marile cluburi vor dori să plătească pentru mijlocaș, știindu-i situația contractuală. Goretzka ar putea semna cu orice club peste jumătate de an, astfel că nimeni nu va dori să achite acum o sumă considerabilă, mai ales în condițiile în care majoritatea cluburilor au probleme financiare din cauza pierderilor generate de pandemie în ultimul an.
Pe lângă Real Madrid, Goretzka ar putea fi de interes și pentru Manchester United, dat fiind faptul că viitorul lui Paul Pogba este în aer. De asemenea, Barcelona ar fi și ea interesată, catalanii fiind în căutarea unui mijlocaș central de mare valoare, după ce l-au ratat pe Wijnaldum în această vară, olandezul fiind ademenit cu un salariu mai mare de PSG.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo