Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid îl vrea pe Haaland, dar nu orice preț! Cele două motive pentru care madrilenii ezită

Nicu Savin

Publicat 01/04/2022 la 18:38 GMT+3

Real Madrid este în cursa pentru transferul lui Erling Haaland, dare presa iberică scrie că Florentino Perez nu este dispus să facă absolut orice pentru a-l aduce pe norvegian pe Bernabeu. Comisionul exagerat pe care Mino Raiola îl solicită, dar și accidentările dese ale atacantului din ultima vreme îi îndeamnă la precauție pe șefii madrilenilor.

Mehrheit der Fans glaubt an Haaland-Abgang

Credit imagine: SID

Real Madrid are ca principale obiective la finalul acestui sezon transferurile lui Kylian Mbappe și Erling Haaland. Dacă în cazul francezului situația e mai simplă, acesta urmând să ajungă pe Bernabeu liber de contract, aducerea lui Haaland ar presupune un efort financiar mult mai mare.
Norvegianul este un fotbalist fantastic, de mare viitor, dar șefii Realului analizează atent situația sa, iar presa din Spania scrie că nu sunt dispuși să facă orice sacrificiu pentru această mutare. Conform Marca, Realul stă excelent din punct de vedere financiar și și-ar permite transferul lui Haaland, însă Florentino Perez este foarte precaut.
Eventuala achiziție a atacantului de la Dortmund ar presupune o cheltuială de peste 100 de milioane de €. Aici intră cei 75 de milioane de € pe care îi va încasa Dortmund, iar restul ar urma să fie achitați sub formă de comision către agentul fotbalistului, Mino Raiola. Tocmai pretențiile financiare exagerate ale impresarului italian i-ar fi făcut deja pe oficialii Realului să facă un pas în spate.
La această sumă s-ar adăuga alți aproximativ 150 de milioane de €, aferenți salariului atacantului pe o perioadă de 5 ani, chiar dacă presa internațională a scris că jucătorul ar accepta și un salariu ceva mai mic.Faptul că Manchester City și PSG, două cluburi cu resurse financiare nelimitate, sunt și ele interesate de jucător, îl face pe agent să ceară pentru jucător acest salariu astronomic.
Citește și:

Real Madrid, îngrijorată de starea fizică a lui Haaland

Un alt motiv care le ridică serioase semne de întrebare celor de la Real este legat de starea fizică a jucătorului. Deși are doar 21 de ani și pare o adevărată forță a naturii, Haaland s-a accidentat destul de des în ultima vreme. În acest sezon el a lipsit în 3 perioade diferite din cauza accidentărilor. În total, norvegianul a suferit 14 accidentări care l-au ținut departe de teren de-a lungul carierei.
Real Madrid "s-a fript" în ultimii ani cu probleme asemănătoare, cazurile lui Gareth Bale și Eden Hazard fiind arhicunoscute. Dacă galezul a contribuit în primii ani la echipă la performanțele obținute, belgianul intră clar în topul celor mai proaste transferuri făcute vreodată de gruparea blanco. Ambii jucători încasează salarii astronomice și aportul lor în cadrul echipei a fost zero în ultimii doi ani, astfel că Florentino Perez se teme să nu pățească la fel și în cazul lui Haaland.
Jurnaliștii iberici notează că Haaland rămâne un obiectiv serios pentru Real Madrid, dar transferul ar avea șanse mai mari să se realizeze dacă pretențiile financiare ale jucătorului și în special ale agentului său ar fi ceva mai mici.
De menționat că ratarea transferului lui Haaland nu ar fi neapărat o dramă pentru Real, mai ales dacă Mbappe va ajunge pe Bernabeu. Pentru postul de atacant central madrilenii îl au pe Karim Benzema, care face un sezon fantastic și sunt șanse mari să rămână la același nivel cel puțin încă un an. Astfel, cu Mbappe înregimentat din vară, Realul ar avea suficient timp la dispoziție să perfecteze aducerea unul "9" clasic, care să-l urmeze pe Benzema.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo