Real Madrid are ca principale obiective la finalul acestui sezon transferurile lui Kylian Mbappe și Erling Haaland. Dacă în cazul francezului situația e mai simplă, acesta urmând să ajungă pe Bernabeu liber de contract, aducerea lui Haaland ar presupune un efort financiar mult mai mare.
Norvegianul este un fotbalist fantastic, de mare viitor, dar șefii Realului analizează atent situația sa, iar presa din Spania scrie că nu sunt dispuși să facă orice sacrificiu pentru această mutare. Conform Marca, Realul stă excelent din punct de vedere financiar și și-ar permite transferul lui Haaland, însă Florentino Perez este foarte precaut.
Eventuala achiziție a atacantului de la Dortmund ar presupune o cheltuială de peste 100 de milioane de €. Aici intră cei 75 de milioane de € pe care îi va încasa Dortmund, iar restul ar urma să fie achitați sub formă de comision către agentul fotbalistului, Mino Raiola. Tocmai pretențiile financiare exagerate ale impresarului italian i-ar fi făcut deja pe oficialii Realului să facă un pas în spate.
Premier League
Haaland a declanșat nebunia pe piața sponsorizărilor! Suma amețitoare cu care e ademenit norvegianul
15/05/2022 LA 11:22
La această sumă s-ar adăuga alți aproximativ 150 de milioane de €, aferenți salariului atacantului pe o perioadă de 5 ani, chiar dacă presa internațională a scris că jucătorul ar accepta și un salariu ceva mai mic.Faptul că Manchester City și PSG, două cluburi cu resurse financiare nelimitate, sunt și ele interesate de jucător, îl face pe agent să ceară pentru jucător acest salariu astronomic.
Citește și:

Real Madrid, îngrijorată de starea fizică a lui Haaland

Un alt motiv care le ridică serioase semne de întrebare celor de la Real este legat de starea fizică a jucătorului. Deși are doar 21 de ani și pare o adevărată forță a naturii, Haaland s-a accidentat destul de des în ultima vreme. În acest sezon el a lipsit în 3 perioade diferite din cauza accidentărilor. În total, norvegianul a suferit 14 accidentări care l-au ținut departe de teren de-a lungul carierei.
Real Madrid "s-a fript" în ultimii ani cu probleme asemănătoare, cazurile lui Gareth Bale și Eden Hazard fiind arhicunoscute. Dacă galezul a contribuit în primii ani la echipă la performanțele obținute, belgianul intră clar în topul celor mai proaste transferuri făcute vreodată de gruparea blanco. Ambii jucători încasează salarii astronomice și aportul lor în cadrul echipei a fost zero în ultimii doi ani, astfel că Florentino Perez se teme să nu pățească la fel și în cazul lui Haaland.
Jurnaliștii iberici notează că Haaland rămâne un obiectiv serios pentru Real Madrid, dar transferul ar avea șanse mai mari să se realizeze dacă pretențiile financiare ale jucătorului și în special ale agentului său ar fi ceva mai mici.
De menționat că ratarea transferului lui Haaland nu ar fi neapărat o dramă pentru Real, mai ales dacă Mbappe va ajunge pe Bernabeu. Pentru postul de atacant central madrilenii îl au pe Karim Benzema, care face un sezon fantastic și sunt șanse mari să rămână la același nivel cel puțin încă un an. Astfel, cu Mbappe înregimentat din vară, Realul ar avea suficient timp la dispoziție să perfecteze aducerea unul "9" clasic, care să-l urmeze pe Benzema.
Premier League
Haaland costa doar 60.000 de £, dar un club din Premier League l-a refuzat dintr-un motiv uluitor
15/05/2022 LA 09:50
Bundesliga
Haaland și-a luat rămas bun de la fanii Borussiei! Mesajul postat după ultimul meci la Dortmund
14/05/2022 LA 17:04