Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid, în doliu! Legendarul Paco Gento s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani

Nicu Savin

Publicat 18/01/2022 la 12:13 GMT+2

Real Madrid și fotbalul spaniol sunt în doliu. Legendarul Paco Gento, una dintre cele mai reprezentative figuri ale clubului madrilen, s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani.

Paco Gento ist im Alter von 88 Jahren verstorben

Credit imagine: SID

În această dimineață, întreg fotbalul mondial și în special clubul Real Madrid au primit o veste extrem de tristă. Francisco Gento (Paco Gento, cum a fost cunoscut în general) s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani. Gruparea de pe Bernabeu a emis imediat un comunicat extrem de emoționant, care arată cât de important a fost Gento pentru madrileni.
"Real Madrid CF, președintele său și Consiliul său de administrație regretă profund moartea lui Francisco Gento, președinte de onoare al lui Real Madrid și una dintre cele mai mari legende ale clubului nostru și ale fotbalului mondial.
Real Madrid dorește să-și exprime condoleanțe, dragoste și afecțiune soției sale Mari Luz, fiilor săi Francisco și Julio, nepoților săi Aitana și Candela și tuturor rudelor, colegilor și celor dragi.
Figura lui Paco Gento reprezintă cu fidelitate toate valorile lui Real Madrid, a fost și va continua să fie un reper pentru Real Madrid și pentru lumea sportului. Fanii lui Madrid și toți fanii fotbalului îl vor păstra mereu în amintire ca pe una dintre marile legende.", a fost comunicatul emis de Real Madrid, citat de Marca.
Citește și:

Paco Gento, singurul fotbalist din istorie care deține 6 trofee al Cupei Campionilor

Paco Gento a jucat 18 ani în tricoul lui Real Madrid, perioadă în care a cucerit 23 de trofee, fiind până ce curând cel mai titrat jucător din istoria madrilenilor. Fostul mare fotbalist a fost egalat de Marcelo în urmă cu două zile, după ce Realul a cucerit Supercupa Spaniei.
Gento este singurul om din istorie care se poate lăuda că a câștigat 6 trofee în Cupa Campionilor, 5 dintre ele consecutive (1956-1960). Pe lângă succesele europene, Gento are în palmares 12 titluri în Spania, două Cupe ale Regelui și o Cupă Intercontinentală. În total, Gento a jucat 600 de meciuri în tricoul blanco și a marcat 182 de goluri.
Începând din 2016, Gento a fost președintele de onoare al lui Real Madrid, funcție preluată de la o altă legendă a madrilenilor, Alfredo Di Stefano. Pentru naționala Spaniei, Gento a jucat de 46 de ori, marcând 5 goluri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo