În această dimineață, întreg fotbalul mondial și în special clubul Real Madrid au primit o veste extrem de tristă. Francisco Gento (Paco Gento, cum a fost cunoscut în general) s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani. Gruparea de pe Bernabeu a emis imediat un comunicat extrem de emoționant, care arată cât de important a fost Gento pentru madrileni.
"Real Madrid CF, președintele său și Consiliul său de administrație regretă profund moartea lui Francisco Gento, președinte de onoare al lui Real Madrid și una dintre cele mai mari legende ale clubului nostru și ale fotbalului mondial.
Real Madrid dorește să-și exprime condoleanțe, dragoste și afecțiune soției sale Mari Luz, fiilor săi Francisco și Julio, nepoților săi Aitana și Candela și tuturor rudelor, colegilor și celor dragi.
Liga
Gareth Bale pleacă de la Real și e la un pas de retragere! Anunțul de ultim moment al agentului său
ACUM 16 ORE
Figura lui Paco Gento reprezintă cu fidelitate toate valorile lui Real Madrid, a fost și va continua să fie un reper pentru Real Madrid și pentru lumea sportului. Fanii lui Madrid și toți fanii fotbalului îl vor păstra mereu în amintire ca pe una dintre marile legende.", a fost comunicatul emis de Real Madrid, citat de Marca.
Citește și:

Paco Gento, singurul fotbalist din istorie care deține 6 trofee al Cupei Campionilor

Paco Gento a jucat 18 ani în tricoul lui Real Madrid, perioadă în care a cucerit 23 de trofee, fiind până ce curând cel mai titrat jucător din istoria madrilenilor. Fostul mare fotbalist a fost egalat de Marcelo în urmă cu două zile, după ce Realul a cucerit Supercupa Spaniei.
Gento este singurul om din istorie care se poate lăuda că a câștigat 6 trofee în Cupa Campionilor, 5 dintre ele consecutive (1956-1960). Pe lângă succesele europene, Gento are în palmares 12 titluri în Spania, două Cupe ale Regelui și o Cupă Intercontinentală. În total, Gento a jucat 600 de meciuri în tricoul blanco și a marcat 182 de goluri.
Începând din 2016, Gento a fost președintele de onoare al lui Real Madrid, funcție preluată de la o altă legendă a madrilenilor, Alfredo Di Stefano. Pentru naționala Spaniei, Gento a jucat de 46 de ori, marcând 5 goluri.
Liga
Marca anunță că Mbappe a bătut palma cu Real Madrid! "Au încheiat acordul săptămâna trecută"
ACUM O ZI
Premier League
Mbappe: "E chestiune de zile!". Celebrul L'Equipe anunță "bomba anului" pe piața transferurilor
IERI LA 05:35