Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid are probleme mari în defensivă! Motivele pentru care Ancelotti are nevoie de întăriri

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/10/2021 la 13:47 GMT+3

În acest început de sezon, Real Madrid, sub conducerea lui Carlo Ancelotti, a propus un fotbal mai ofensiv și spectaculos decât în sezonul precedent, apărarea fiind punctul vulnerabil al acestei echipe, "galacticii" primind 12 goluri în 10 partide.

Eder Militao și David Alaba

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Radu Florea
Vara trecută, Real a suferit pierderi imense în defensivă, deoarece atât Sergio Ramos, căpitanul legendar și fotbalistul simbol al madrilenilor, cât și Raphael Varane, unul dintre cei mai buni fundași centrali ai Europei din ultimul deceniu, s-au transferat la PSG, respectiv Manchester United.
Pe langă cei doi fundași centrali, Real Madrid l-a pierdut și pe Alvaro Odriozola, spaniolul fiind împrumutat la Fiorentina. Odriozola, deși nu reprezenta o primă variantă pentru echipa lui Ancelotti, putea fi o soluție de rezervă pentru postul de fundaș dreapta, acolo unde titularul de drept, Dani Carvajal, a fost mai mult indisponibil în ultimul an.
Unicul fundaș achiziționat de Real Madrid vara trecută a fost David Alaba, un fotbalist determinant pentru succesul lui Bayern Munchen din ultimul deceniu. Deși austriacul venit de la Bayern este un fotbalist de clasă mondială, putând evolua atât ca fundaș central, cât și ca fundaș stânga, se pare totuși că "galacticii" aveau nevoie de mai mult de atât pentru a putea concura la cel mai înalt nivel.
Citește și:

Real Madrid are nevoie urgentă de fundași de valoare

Pe lângă pierderile din centrul defensivei, Real a avut mult de suferit și în flancul drept al apărării. "Galacticii" l-au cedat în vara anului 2020 pe Hakimi la Inter, deoarce n-au putut să-i asigure locul de titular în fața lui Dani Carvajal, spaniolul fiind unul dintre cei mai buni fundași dreapta din ultimul deceniu și unul dintre cei mai buni fotbaliști ai madrilenilor în sezonul 2019-2020, sezonul de titlu pentru Real Madrid.
După transferul lui Hakimi la Inter, au început să apară problemele și pentru Carvajal, spaniolul fiind mai mult accidentat. Astfel, pe poziția de fundaș dreapta, atât sezonul trecut, cât și în actualul sezon, au evoluat fotbaliști precum Lucas Vasquez, reprofilat din mijlocaș dreapta, sau Nacho, care este un fotbalist polivalent, însă cu o valoare sub cea a lui Carvajal.
Nici flancul stâng al apărării nu a fost lipsit de probleme, deoarece, în actualul sezon, francezul Ferland Mendy s-a accidentat și el, iar lipsa unei rezerve de valoare apropiată cu cea a lui Mendy i-a văzut pe madrileni nevoiți să forțeze promovarea de la academie a tânărului Miguel Gutierrez, "veteranul" Marcelo fiind și el accidentat și nemaireprezentând o soluție viabilă pentru Real Madrid de ceva vreme.
Colegul lui Alaba din centrul defensivei este brazilianul Eder Militao, un fundaș central în vârstă de 23 de ani, care și-a câștigat locul de titular în echipa Realului după evoluțiile foarte bune din sezonul precedent. Deși acest parteneriat între Militao și Alaba pare unul de viitor, lipsa unor rezerve de valoare apropiată s-a reflectat în numărul mare de goluri încasate de Real în acest sezon.
Nacho și Vallejo sunt rezervele lui Militao și Alaba pentru postul de fundaș central. Dacă Nacho reprezintă o eternă rezervă pentru Real, fiind un jucător polivalent și profitând de accidentările din lotul spaniolilor pentru a-și face loc în "primul 11", Vallejo a jucat sporadic pentru echipa din capitala Spaniei după sfertul de finală dezastruos pe care l-a făcut în Liga Campionilor împotriva celor de la Juventus, în sezonul 2017-2018, atunci când Real a pierdut cu 3-1.
Nenumăratele accidentări ale "galacticilor" din defensivă, puse cap la cap cu lipsa unor rezerve de valoare apropiată cu cea a titularilor, a dus la primirea a 12 goluri în 10 partide de către echipa antrenată de Ancelotti. Doar împotriva lui Villareal, Inter și Betis, Real Madrid nu a primit gol.
Forma slabă a apărării madrilenilor a culminat cu înfrângerile din ultimele două partide, 2-1 cu Sheriff Tiraspol, în Liga Campionilor, și 2-1 cu Espanyol, în campionat. În ultima vreme, s-a vorbit în presă despre interesul lui Real Madrid pentru Aymeric Laporte și Antonio Rudiger. Chiar dacă "galacticii" nu vor reuși să-i achiziționeze pe vreunul dintre cei doi fundași centrali, ar trebui să se reorienteze pentru că Real are nevoie de noi întăriri în apărare pentru a concura la cel mai înalt nivel, păstrându-și poarta intactă.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo