Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid s-a impus fără mari probleme la Elche și e lider în La Liga! Vinicius a fost de neoprit

Nicu Savin

Publicat 30/10/2021 la 17:06 GMT+3

Real Madrid a învins-o în deplasare pe Elche, scor 2-1, în primul meci al etapei a 12-a din La Liga. În urma acestui succes, echipa lui Ancelotti a revenit pe prima poziție în clasament, fiind la egalitate cu Real Sociedat, dar având un golaveraj superior.

Real Madrid's Brazilian forward Vinicius Junior (R) celebrates with Real Madrid's Dominican forward Mariano Diaz after scoring his team's first goal during the Spanish League football match between Elche CF and Real Madrid CF at the Martinez Valero stadiu

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid venea după un egal fără goluri contra Osasunei, înn etapa intermediară din această săptămână, astfel că un nou pas greșit ar fi tulburat din nou apele pe Bernabeu. Deplasarea de la Elche se anunța una dificilă, deoarece micuța echipă nu pierduse acasă în acest sezon.
În plus, Ancelotti nu l-a putut folosi nici pe Karim Benzema, francezul fiind înlocuit în primul 11 cu Mariano Diaz, un fotbalist aflat la prima apariție în acest sezon. Meciul a început pe contre, iar gazdele au avut prima mare șansă de a marca, Courtois intervenind salvator la șutul puternic al lui Lucas Boye din minutul 19.
Madrilenii au fost mai efecienți, iar Vinicius a deschis scorul în minutul 22, finalizând exemplar o pasă flirtrantă a lui Mariano Diaz. Oaspeții puteau face 2-0 în minutul 26, dar Mariano nu a găsit spațiul porții dintr-un unghi foarte închis, la o fază la care l-a driblat superb pe portarul gazdelor. Chiar dacă Realul s-a apărat în general cu exactitate, Elche putea egala în finalul primei reprize, însă șutul lui Lucas Perez din minutul 39 a lovit doar bara.
Citește și:

Elche - Real Madrid 1-2 | Dubla lui Vinicius a adus 3 puncte mari pentru madrileni

Gazdele au mai ratat o mare ocazie de a face 1-1 în minutul 63, dar Courtois a avut încă o intervenție salvatoare, de data aceasta la o realuare a lui Raul Guti după o fază fixă. Meciul a devenit ulterior unul ușor pentru "los blancos": la doar câteva secunde distanță de la ratarea foarte mare, Raul Guti a văzut al 2-lea cartonaș galben și a fost eliminat. Peste alte 10 minute, Vinicius a făcut 2-0 după un assist al lui Modric, iar punctele Realului erau puse la adăpost.
Acesta a fost al 7-lea gol marcat de atacantul brazilian în acest sezon, o performanță mai bună decât în prcedentele 2 sezoane la un loc.
Finalul nu a fost însă unul lipsit de suspans, deoarece Carvajal și Kroos au comis o eroare imensă în minutul 86, iar Pere Milla s-a trezit singur cu Thibaut Courtois, pe care l-a executat cu un șut plasat. Băgați în gardă de golul gazdelor, jucătorii lui Ancelotti au gestionat mult mai atent finalul de meci și partida s-a terminat 2-1.
În urma acestei victorii, Real Madrid a revenit pe primul loc în La Liga, având același număr de puncte (24) ca și Real Sociedad, dar un golaveraj superior. Pentru madrileni urmează duelul cu Șahtior Donețk din Champions League, iar înainte de pauza dedidată meciurilor internaționale din noiembrie gruparea de pe Bernabeu va mai juca pe teren propriu cu Rayo Vallecano.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo