Acordul dintre La Liga și fondul de investiții CVC a fost contestat de patru cluburi din La Liga în mod oficial în cursul zilei de vineri. Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao și un al patrulea club din prima ligă din Spania, care a dorit să rămână anonim, nu sunt de acord cu înțelegerea dintre fondul de investiții și liga profesionistă spaniolă.
"Acordul a fost adoptat în cadrul unui proces neregulamentar şi care nu a respectat garanțiile minime necesare pentru o operațiune de o asemenea importanță", au spus cele patru cluburi prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit Agerpres.
Liga
Real Madrid caută rezervă pentru Benzema. Werner, pe lista echipei de pe Bernabeu
29/07/2022 LA 09:33
Potrivit acestui acord, se întrevede crearea unei noi entități, pe nume La Liga Impulso, care va fi deținută de CVC în proporție de 10%, La Liga urmând să își transfere toate activitățile către noua entitate, rămânând doar cu gestionarea drepturilor TV.
Din cauza refuzului celor patru cluburi de a ratifica acest acord, CVC a decis să le excludă de la discuții. În primă fază, acordul valora 2,7 miliarde de euro, ajungând la 2,1 miliarde de euro în acest moment, după refuzul celor patru echipe, potrivit aceleiași surse. Astfel, aceste echipe nu vor primi nimic din cele 2,1 miliarde de euro, dar vor avea libertatea să își gestioneze bugetul după bunul plac.
Potrivit Agerpres, 70% din cele 2,1 miliarde de euro vor fi destinate finanțării infrastructurii şi viitoarelor investiţii ale cluburilor, 15% pentru echilibrarea datoriei şi compensarea pierderilor generate de pandemie (care se ridică la aproape un miliard de euro, potrivit lui Tebas), iar ultimele 15% vor merge direct la efective (transferuri, salarii etc).
Premier League continuă în acest weekend pe Eurosport.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218306.jpg
Liga
Rudiger, reprofilat de Ancelotti. Ce a spus antrenorul lui Real Madrid despre postul fundașului său
26/07/2022 LA 10:47
Liga
Juventus intră în cursa pentru transferul lui Depay. Olandezul, aproape de despărțirea de Barca
26/07/2022 LA 08:36