Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid va câștiga o sumă uriașă de bani din exploatarea noului stadion Santiago Bernabeu! Anunțul spaniolilor

Bianca Dumitru

Publicat 28/01/2022 la 13:45 GMT+2

Real Madrid va beneficia din 2023 de un nou stadion pentru renovarea căruia s-a investit suma de 900 de milioane de euro. Potirvit presei din Spania, 'galacticii' vor putea câștiga sute de milioane de euro pe an din închirierea arenei pentru diferite evenimente.

Noul stadion Santiago Bernabeu

Credit imagine: Twitter

Stadionul celor de la Real Madrid este într-un proces de renovare pentru care oficialii clubului au împrumutat 900 de milioane de euro, sumă care va fi returnată în maxim 30 de ani.
Modernizarea arenei Santiago Bernabeu va fi gata la începutul anului 2023, când stadionul va fi unul dintre cele mai moderne din lume, având dotări de ultima generație. Locația va avea o fațadă modificată total, un acoperiș retractabil care va putea acoperi total sau parțial terenul și o tabelă de marcaj 360 de grade.
În plus, fanii se vor bucura de o experiență a meciului diferită, urmând a primi pe telefoanele mobile un conținut special creat de club, în timp ce în interiorul noii arene vor fi mărite zonele de agrement și divertisment și va fi creată o zonă specială pentru eSports. De asemenea, se vor deschide două fan shop-uri noi, iar muzeul clubului va fi mărit și va beneficia de tehnologia de realitate virtuală.
Noul Santiago Bernabeu va fi îmbunătățit și din punctul de vedere al securității, accesibilității și evacuării suporterilor, iar zona pietonală din jurul stadionului va fi mărită cu 20.000 de metri pătrați.
Citește și:

Cât va câștiga Real Madrid din exploatarea noului stadion

Conform presei din Spania, în urma renovării stadionului, Real Madrid va avea un profit anual de 169 de milioane de euro, bani care vor putea fi folosiți pentru transferuri.
Din această sumă, 'galacticii' vor putea să le mărească și salariile fotbaliștilor, însă doar după ce vor achita o parte din datorii pentru că în regulamentul La Liga se precizează că bugetul pentru salarii trebuie să fie influențat de nivelul de îndatorare al clubului.
În plus, clubul blanco va putea închiria arena pentru diferite evenimente, conform unui contract încheiat cu compania Legends pentru următorii 25 de ani. Astfel, în conturile madrilenilor ar putea intra anual circa 400 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo