Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid vrea să-i dea o lovitură Barcelonei! Ce jucător vrea Florentino Perez pe Bernabeu

Nicu Savin

Actualizat 14/01/2022 la 13:36 GMT+2

Real Madrid traversează o perioadă mult mai bună decât Barcelona, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar. Madrilenii vor să profite de problemele economice ale rivalilor, iar presa iberică scrie că Florentino Perez intenționează să "fure" un fotbalist în care gruparea blaugrana are mare încredere.

Joan Laporta (L) and Florentino Perez (R)

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid și FC Barcelona au una dintre cele mai mari rivalități din fotbalul mondial. De la celebra mutare a lui Figo de pe Camp Nou pe Bernabeu, în 2000, niciun jucător nu a mai făcut obiectul unui transfer pe această axă.
Presa iberică scrie însă că o nouă "trădare" istorică se întrevede la orizont. Conform jurnaliștilor de la Sport.es, Florentino Perez are în vedere transferul lui Ronald Araujo, un fotbalist care este deja o piesă importantă în angrenajul Barcelonei.
Fundașul de 22 de ani a ajuns la echipa secundă a Barcelonei în 2018, catalanii plătind pentru el doar 4,7 milioane de € către uruguayenii de la Boston River. Contractul lui Araujo cu Barcelona este valabil doar până în 2023, iar pericolul ca acesta să fie pierdut gratis este foarte mare, în condițiile în care negocierile pentru o prelungire decurg greu.
Barcelona are serioase probleme financiare și cu siguranță reprezentanții lui Araujo vor cere un salariu mare pentru uruguayan, mai ales în contextul în care acesta și-a demonstrat deja valoarea. Realul are resursele necesare pentru a-i satisface pretențiile financiare fotbalistului, astfel că un transfer nu este deloc imposibil.
Citește și:

Real Madrid l-ar vrea pe Ronald Araujo, fundașul Barcelonei

De menționat că Araujo a fost pe radarul lui Real Madrid și înainte de a ajunge la Barcelona, dar catalanii au câștigat atunci bătălia pentru fundaș. O mutarea gratis a uruguayanului pe Bernabeu ar fi o lovitură cruntă pentru catalani atât din punct de vedere sportiv, dar mai ales al imaginii.
Barcelona a reușit în ultimele luni să semneze noi acorduri cu fotbaliști de mare viitor, precum Ansu Fati sau Pedri, dar Araujo nu a putut fi convins deocamdată. Primii doi sunt legați sufletește de clubul catalan, fiind crescuți în La Masia, însă uruguayanul nu este "un om de casă", care să aibă vreo problemă de a juca pentru eterna rivală.
Oficialii Barcelonei lucrează deja în perspectivă pentru întărirea defensivei, iar presa germană a scris că Niklas Sule este primul pe lista lui Xavi. Fundașul central de 26 de ani ar putea ajunge gratis pe Camp Nou în vară, întrucât a refuzat propunerea de prelungire a contractului din partea campioanei Germanieie.
De asemenea, Barcelona ar fi ajuns deja la un acord cu Cezar Azpilicueta, care va ajunge gratis la echipa catalană în vară. În plus, oficialii monitorizează atent situațiile lui Andreas Christensen (Chelsea) și Matthias Ginter (Borussia Monchengladbach), alți doi fundași cu o cotă bună care se află în ultimele 6 luni de contract.
Premier League 14-16 ianuarie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo