Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Sociedad - Barcelona 0-1 | Catalanii și-au securizat în mare măsură locul de Champions League

Nicu Savin

Publicat 22/04/2022 la 00:33 GMT+3

FC Barcelona a câștigat la limită pe terenul lui Real Sociedad, scor 1-0, obținând astfel 3 puncte extrem de importante în lupta pentru ocuparea unui loc de Champions League.

Pierre-Emerick Aubameyang of FC Barcelona celebrates after scoring his team's first goal during the LaLiga Santander match between Real Sociedad and FC Barcelona at Reale Arena on April 21, 2022 in San Sebastian, Spain

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona a avut o ultimă săptămână infernală, începută cu eliminarea din Europa League de către Frankfurt și continuată cu eșecul împotriva modestei Cadiz în La Liga. Temerile erau mari în privința echipei lui Xavi înaintea duelului din deplasare cu Real Sociedad, dar catalanii au scos maxim din partida de pe Anoeta.
Meciul a început cu Barcelona în atac, iar după o bară a lui Dembele, Aubameyang a deschis scorul în minutul 11, când a reluat cu capul în plasă o centrare perfectă a lui Ferran Torres. Gabonezul a ajuns astfel la 9 goluri marcate în La Liga pentru Barcelona, având cu doar unul mai puțin decât golgheterul Depay, care e la gruparea de pe Camp Nou de la începutul stagiunii.
Citește și:

Real Sociedad - Barcelona 0-1 | Catalanii, aproape siguri de locul de Champions League

Bascii au controlat apoi jocul în cea mai mare parte a sa și au avut câteva șanse bune de a egala, dar Sorloth sau Isak nu au avut inspirație în fața porții lui Ter Stegen. Barcelona s-a mulțumit să conserve avantajul de pe tabelă și abia pe final a mai apărut periculos în preajma careului advers. Tactica a fost însă una eficientă, tabela rămânând intactă până la final.
Așadar, Barcelona a obținut o victorie care aduce un plus de liniște în cadrul clubului. Cele 3 puncte asigură în proporție mare participarrea catalanilor în ediția viitoare din Champions League. De titlu nu mai poate fi vorba, dar Barcelona e pe locul doi, având 6 puncte avans și un meci în minus față de Betis, ocupanta poziției a 5-a, astfel că doar un dezastru ar face ca formația lui Xavi să iasă din Top 4.
Meciul de astăzi a avut o însemnătate aparte pentru Sergio Busquets. Căpitanul catalanilor a bifat al 675-lea meci pentru Barcelona (l-a depășit pe Iniesta), devenind al 3-lea cel mai selectat jucător din istoria echipei. Doar Messi (778) și Xavi (767) au mai multe jocuri în tricoul blaugrana.
În etapa viitoare, formația blaugrana va juca acasă cu Rayo Vallecano, prilej pentru a-și lua revanșa în fața propriilor fani după eșecurile din ultimele două partide pe Camp Nou.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo