O victorie cu scorul de 1-0 cu Sevilla pe Camp Nou a venit ca o gură de aer proaspăt pentru catalani în urma unui gol înscris de Pedri, o reușită foarte importantă. Barcelona a depășit-o pe rivala Atletico Madrid în clasament, iar acum sunt la 12 puncte în spatele liderului Real Madrid, însă catalanii au un meci mai puțin disputat.
După meciul cu Sevilla, Xavi, omul care a orchestrat o remondata uimitoare la Barcelona, a recunoscut că echipa lui va "continua să lupte" până când va fi matematic imposibil pentru catalani să câștige titlul în Spania, mai ales că Barca a învins cu 4-0 pe Real Madrid în ultimul El Clasico, având acum un avantaj moral în fața trupei lui Ancelotti: "Știm că e foarte greu să prindem din urmă pe Real, dar noi suntem Barca și trebuie să luptăm pentru a fi primii", a spus Xavi după meciul cu Sevilla.
CITEȘTE ȘI:
Liga
Barcelona, aproape de a semna un contract de 200 de milioane de euro! Ce lovitură vor da catalanii
13/05/2022 LA 14:25

Remontada Barcelonei și geniul lui Xavi

La aproximativ cinci luni după ce Xavi Hernandez a preluat frâiele pe Camp Nou, lucrurile arată din ce în ce mai bine pentru Barcelona. Tehnicianul în vârstă de 42 de ani a reușit să stabilizeze echipa, să aducă jucători cu experiență și să îmbine experiența cu prospețimea tinerilor într-o echipă care părea total pierdută în toamna anului 2021.
Înfrângerea cu 1-0 în fața lui Rayo Vallecano, care a dus la demiterea lui Ronald Koeman la sfârșitul lunii octombrie, a trimis clubul blaugrana pe locul nouă în clasamentul La Liga. Ulterior, managerul interimar Sergi Barjuan a reușit să obțină câteva rezultate de egalitate, dar nu a existat o îmbunătățire vizibilă în ceea ce privește poziția echipei în clasament și perspectivele de calificare în UEFA Champions League pentru sezonul următor.
De când Xavi a preluat controlul, catalanii simt o îmbunătățire evidentă. Când a fost numit Xavi, Barcelona era pe poziția a noua după 13 etape disputate, iar Sevilla avea 10 puncte avans. În prezent, Barca ocupă poziția secundă în La Liga după ce a adunat 39 de puncte din 48 posibile, egalând Sevilla cu 57 de puncte și un meci în minus.
PE CE LOC VA TERMINA BARCELONA SEZONUL ACTUAL ÎN LA LIGA?
Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29
Liga
Xavi vrea la Barcelona un fost jucător de la Real Madrid! Cine e fundașul care i-a atras atenția
11/05/2022 LA 16:40