Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Lewandowski respinge PSG și rămâne "fidel" Barcelonei. Ce contract i s-a pregătit pe Camp Nou

Andrei Nicolae

Actualizat 13/06/2022 la 18:07 GMT+3

Robert Lewandowski (33 ani) nu pare tentat să joace la campioana Franței. Presa din Spania susține că jucătorul s-a înțeles cu Barcelona pentru un contract de 3 ani, în valoare totală de 27 de milioane de euro. Lipsesc deocamdată acordul cu Bayern și diminuarea masei salariale în tabăra catalană, înainte de a semna cu atacantul polonez.

Robert Lewandowski will Bayern verlassen

Credit imagine: Getty Images

Robert Lewandowski, în vârstă de 33 de ani, rămâne ferm în dorința de a juca pentru FC Barcelona din sezonul viitor. În ciuda faptului că PSG și-a reactivat interesul pentru atacantul polonez și este dispusă să lupte cu gruparea catalană pentru a-l transfera de la Bayern Munchen.
Potrivit publicației Mundo Deportivo, oameni din anturajul jucătorului au susținut că Lewa nu este interesat să joace la Paris, ci singurul său obiectiv de astăzi este să îmbrace tricoul Barcelonei în sezonul viitor.
"De când Barca i-a spus că va merge după el, că este atacantul dorit de Xavi Hernandez pentru sezonul viitor, polonezul a respectat cu strictețe cuvântul dat ", mai spune sursa citată. În ultima perioadă, polonezul a surprins prin forța discursului și constanța de a susține că nu se mai întoarce la Bayern Munchen, iar acest lucru i-a oferit un implus suplimentar și Barcelonei.

Robert Lewandowski are promis un salariu de 9 milioane de euro pe sezon

La un moment dat, agentul lui Lewandowski l-a sunat îngrijorat pe Joan Laporta după ce a auzit cuvintele lui Javier Tebas, șeful LaLiga, care indicau că Barca nu va putea semna cu atacantul polonez, din cauza constrângerilor financiare ale clubului. Președintele grupării blaugrana l-au convins pe agent și pe însuși Lewandowski că lucrurile se vor rezolva.
"Amândoi știu deja că propunerea Barça nu este o cacealma – au convenit un contract pe 3 sezoane la cota de 9 milioane pentru fiecare an – și sunt conștienți că singurul lucru pe care trebuie să-l facă acum este să aștepte. Până când Barca nu reduce masa salarială odată cu plecarea mai multor fotbaliști ai săi și activează pârghiile economice – care trebuie autorizate joi la Adunarea Generală – clubul nu se poate lansa cu totul pentru a-l transfera pe Lewandowski", mai precizează Mundo Deportivo.
Lewandowski mai are un an de contract, ceea ce înseamnă că Bayern îl poate păstra dacă dorește. Clubul nu a fost dornic să-l lase să plece, dar polonezul are alte planuri.
Între timp, campioana Germaniei ține să-l transfere pe Sadio Mane de la Liverpool, iar plecarea lui Lewandowski ar putea ajuta clubul să strângă suma pentru transfer.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo