Reînnoirea contractului cu Ronald Araujo a devenit una dintre marile bătăi de cap pentru Joan Laporta, președintele FC Barcelona, potrivit El Nacional. Toate încercările de până acum au fost în zadar.
Ofertele care i-au fost prezentate nu l-au convins pe fotbalist sau pe reprezentantul său, iar momentan continuitatea lui pare foarte complicată. Lucrurile trebuie să se schimbe foarte mult în săptămânile următoare, mai spune sursa citată.
Liga
Betis îl pierde pe Bellerin! Spaniolul se va întoarce la Arsenal, după ultima etapă din La Liga
ACUM 4 ORE
Fundașul de Uruguay mai este sub contract până în 2023 cu Barcelona, iar dacă nu se ajunge la un acord în curând, clubul va trebui să-l transfere în vară. Va fi ultima șansă pe care o va avea să obțină o sumă importantă de bani, pentru a evita riscul să-l piardă gratuit. Iar situația economică prin care catalanii trec nu le permite să lase marile vedete ale echipei să plece fără să primească nimic în schimb, așa cum s-a întâmplat cu Leo Messi vara trecută, care a plecat liber de contract la Paris Saint-Germain.

Roman Abramovich îi oferă 8 milioane de euro pe sezon lui Araujo, dublu raportat la oferta lui Juan Laporta

Gruparea de pe Camp Nou regretă că nu l-a vândut cu un an mai devreme pe Araujo, când Manchester City a venit cu o propunere astronomică. La fel se va întâmpla și acum cu Ousmane Dembele, care a anunțat deja că nu își va prelungi contractul și va pleca în vară făcă ca Barça a să obțină vreun euro. Cazul său este cu atât mai îngrijorător, cu cât este și o piesă importantă pentru Xavi Hernandez. Iar Josep María Bartomeu a plătit 147 de milioane de euro pentru serviciile franeczului
Araujo a devenit liderul defensivei, iar performanțele sale sunt printre puținele aspecte care au fost pe plus în acest sezon pentru Barça, mai remarcă El Nacional. Pierderea lui ar fi foarte sensibilă, motiv pentru care președintele face tot ce poate pentru a preveni acest lucru. Pentru asta, va trebui să îi ridice salariul considerabil, întrucât în prezent este cel mai prost plătit din lot. Pentru reînnoire, uruguayanul cere să aibă același salariu ca și restul titularilor. Laporta îi oferă doar 4 milioane de euro pe sezon.
Din nefericire pentru Barça, a apărut o echipă care a arătat un interes enorm pentru Araujo. Este vorba de Chelsea, care i-ar oferi un salariu net de opt milioane de euro pentru fiecare dintre cei cinci ani pe care vrea să-i ofere fundașului.
Ronald Araujo (22 ani) va trebui să ia o decizie. Pretinde că se simte foarte confortabil în Spania, însă, Roman Abramovich îl pune serios pe gânduri. Suma pe care o poate încasa în 5 ani la Chelsea este impresionantă: 40 de milioane de euro.
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
IERI LA 17:00
Liga
Ce sumă este dispusă FC Barcelona să plătească pentru transferul lui Robert Lewandowski
17/05/2022 LA 15:10