Fundaşul internaţional uruguayan Ronald Araujo, în vârstă de 23 de ani, şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2026, a anunţat, marţi, clubul catalan de fotbal într-un comunicat dat publicităţii. Barca a fixat clauza sa de cedare la un miliard de euro, o sumă astronomică identică cu clauzele celorlalte tinere vedete care şi-au prelungit angajamentele în ultimele luni, Ansu Fati şi Pedri, transmite Agerpres.
Precedentul său contract expira în iunie 2023. Clubul catalan a anunţat prelungirea contractului printr-un clip video difuzat pe Twitter, în care tânărul jucător uruguayan bea un mate (băutură caracteristică din America de Sud), îmbrăcat cu un tricou cu cifra 2026. Născut în 1999 la Rivera, unde a debutat ca profesionist, Araujo a fost transferat la echipa de tineret a Barcei în 2018 pentru aproximativ 5 milioane de euro. Devenit unul din pilonii de bază ai apărării de la venirea pe banca tehnică a lui Xavi, Araujo a disputat 39 de meciuri în acest sezon în toate competiţiile şi a înscris patru goluri.
Liga
Araujo, convins că Barcelona va străluci în sezonul următor! "Xavi a schimbat totul"
06/05/2022 LA 11:21
CITEȘTE ȘI:

Araujo a semnat cu Bacelona până în 2026

Fotbalistul de 22 de ani a ajuns la echipa secundă a Barcelonei în 2018, catalanii plătind pentru el doar 4,7 milioane de euro către uruguayenii de la Boston River. În acest sezon, Ronald Araujo s-a remarcat drept unul dintre oamenii de bază din lotul Barcelonei, adunând 39 de apariții în tricoul catalanilor și reușind 4 goluri și prestații foarte bune.
Oficialii de pe Camp Nou au dorit să se asigure de prezența uruguayanului în echipă pentru o perioadă lungă de timp, oferindu-i un contract pe 4 ani, respectiv până în vara anului 2026. Șefii Barcelonei consideră că Araujo este un jucător care s-a adaptat foarte bine stilului echipei blaugrana și de aceea este văzut drept o piesă cheie pentru viitorul clubului.
Liga
Contract impresionant pentru Araujo la Barcelona! Pentru ce sumă a acceptat prelungirea înțelegerii
29/04/2022 LA 06:51
Europa League
Prima reacție a lui Xavi după ce Araujo a decis să semneze un nou contract cu Barcelona
06/04/2022 LA 18:28