Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronald Araujo, convins că Barcelona va străluci în sezonul următor! "Totul s-a schimbat după venirea lui Xavi"

Bianca Dumitru

Publicat 06/05/2022 la 14:21 GMT+3

Ronald Araujo a analizat evoluția Barcelonei în acest sezon. Fundașul care și-a prelungit recent contractul cu catalanii a spus că echipa lui Xavi va juca la cel mai înalt nivel în următoarea stagiune.

Auch Ronald Araujo erzielte ein Tor

Credit imagine: SID

La finalul lunii aprilie, Ronald Araujo și-a prelungit contractul cu Barcelona până în 2026. Fundașul uruguayan a fost curtat de mai multe cluburi importante, printre care se remarcă Real Madrid și Manchester City, însă a ales să continue pe Camp Nou.
El a oferit acum un interviu în presa din Spania, în care a vorbit despre momentele dure prin care a trecut echipa blaugrana în acest sezon. Araujo s-a arătat încrezător că în următoarea stagiune Barcelona va obține rezultate mult mai bune, Xavi reușind să le schimbe stilul de joc și mentalitatea.
"Acum suntem bine, deși sezonul nu s-a încheiat așa cum ne-am dorit. Trebuie să fim umili ca echipă și să recunoaștem de unde venim. Prima parte a sezonului am început-o foarte prost, și emoțional am fost prost. Dar odată cu venirea lui Xavi totul s-a schimbat. Echipa a crescut, se simte puternică și învățăm multe. Xavi a venit să ne dea înapoi filosofia Barcelonei care s-a pierdut în ultimii ani.
Asta a fost foarte important, am arătat și unde putem merge. Am făcut un meci grozav împotriva lui Real Madrid, la Napoli, împotriva lui Atletico... Este adevărat că până la urmă nu am putut câștiga trofee, dar trebuie să fim umili și să avem multă încredere în muncape care o depunem. Sunt sigur că sezonul viitor va fi grozav", a declarat Ronald Araujo, potrivit publicației catalane Sport.
Citește și:

"Nu m-am gândit niciodată să plec de la Barcelona"

Fundașul în vârstă de 23 de ani a vorbit și despre prelungirea de contract pe care a semnat-o recent. Fotbalistul a dezvăluit că nu și-a dorit niciodată să plece de pe Camp Nou, simțindu-se binecuvântat că îmbracă tricoul blaugrana.
"Adevărul este că e o bucurie enormă să fiu la acest club, cel mai mare din lume. Sunt emoționat pentru că am trecut prin multe lucruri să ajung aici, iar această realizare e foarte importantă pentru noi.
Întotdeauna mi-am dorit să fiu fotbalist, e o binecuvântare să joc pentru acest club. Nu am ezitat în niciun moment, nu m-am gândit niciodată să plec de la Barcelona", a adăugat Araujo, care va câștiga anual un salariu de până la 8 ori mai mare decât cel pe care îl încasează în prezent.
Importanța lui Ronald Araujo în lotul catalanilor a fost punctată prin clauza de reziliere de 1 miliard de euro pe care șefii Barcelonei au inclus-o în contract, intenționând astfel să prevină apariția unui nou caz Neymar.
Născut în 1999 la Rivera, unde a debutat ca profesionist, Araujo a fost transferat la echipa de tineret a Barcei în 2018 pentru aproximativ 5 milioane de euro. Uruguayanul devenit unul din pilonii de bază ai apărării de la venirea pe banca tehnică a lui Xavi are, potrivit site-ului transfermarkt.com, o cotă de piață de 40 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo