Barcelona are mari probleme financiare, astfel că echipa catalană se va baza foarte mult în viitor pe jucătorii proveniți din propria pepinieră, pentru că bugetul de transferuri va fi redus până când lucrurile se vor redresa. Ca atare, catalanii au demarat discuții cu cei mai buni tineri jucători pe care îi au în curte pentru a le prelungi contractele.
Un astfel de caz este cel al mijlocașului central Ilaix Moriba, dar acesta a refuzat ferm până acum să-și pună semnătura pe un nou contract. Deși are numai 18 ani, Moriba nu este mulțumit cu ceea ce îi oferă Barcelona, dorind mai mulți bani, însă clubul este într-o situație delicată și nu-și permite să crească bugetul de salarii.
Presiunea este pe umerii Barcelonei, deoarece l-ar putea pierde gratis pe Moriba în vara viitoare, când actualul contract va expira. Totuși, catalanii speră că în final jucătorul va fi convins să rămână la club, iar zilele trecute oficialii de pe Camp Nou au respins o ofertă de le Leipzig pentru Moriba.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
IERI LA 09:49
https://i.eurosport.com/2021/08/19/3203580.png

Ronald Koeman, critici dure la adresa lui Ilaix Moriba

Deși anul trecut a fost cel care l-a debutat pe Moriba la prima echipă, Ronald Koeman nu se bazează pe tânărul fotbalist în acest început de sezon, drept pedeapsă pentru că refuză să semneze un nou contract.
La conferința de presă premergătoare meciului cu Athletic Bilbao, Koeman nu s-a ferit să-l critice public pe tânărul fotbalist pentru atitudinea sa.
"Am vorbit cu el acum două-trei săptămâni, mai mult din postura de personă decât din cea de antrenor al Barcelonei. Situația sa este oribilă. El este viitorul clubului, dar nu joacă și nu este alături de noi. Știu ce vrea clubul să-i ofere acestui jucător. Sunt de părere că banii nu sunt cel mai important lucru la vârsta lui, dar este decizia lui și a oamenilor din jurul său. Sunt foarte dezamăgit. La 18 ani, banii nu trebuie puși pe primul loc", a declarat Koeman, citat de Mundo Deportivo.
Barcelona va avea mult de muncă pentru a-i convinge pe cei mai buni tineri din echipă să-și prelungească contractele, dar din fericire pentru catalani Moriba este singurul astfel de fotablist al cărui contract expiră la finalul acestui sezon. Araujo sau Mingueza au contracte până în 2023, iar Ansu Fati și Pedri pot fi legați de club până în 2024 (contractele lor expiră în 2022, dar clubul are opțiunea de a le prelungi automat pe încă 2 sezoane, lucru care se va întâmpla cu siguranță).
Barcelona a intrat excelent în era post-Messi, câștigând în prima etapă din La Liga cu 4-2 împotriva celor de la Real Sociedad. În runda a 2-a, catalanii vor juca cu Athletic Bilabo pe San Mamez, stadion pe care mai mereu au avut probleme în ultimii ani.
https://i.eurosport.com/2021/08/16/3202280.jpg
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
21/01/2022 LA 08:46
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
21/01/2022 LA 08:07