Ronaldinho a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din lume, chiar dacă numele său nu este pus adesea lângă cele ale lui Pele, Maradona, Messi sau Cristiano Ronaldo. Asta pentru că brazilianul a jucat relativ puțin timp la cel mai înalt nivel, perioada sa de glorie fiind cea de la Barcelona (2003-2008).
În acei ani, Ronaldinho a fost cel mai bun jucător din lume, stârnind admirația marilor glorii din sportul mondial și chiar a rivalilor, episodul cu fanii Realului aplaudându-l în picioare fiind celebru. Evindent, Ronaldinho ar fi putut oferi mult mai mult, dar cariera sa a intrat repede pe o pantă descendentă din cauza vieții extrasportive dezordonate.
"Dințosul" a recunoscut în repetate rânduri că îi plăcea să se distreze mai des decât o face în mod normal un fotbalist profesionist. Brazilianul a ignorat antrenamentele chiar și în perioada sa de vârf, iar acest lucru a fost confirmat de Giovanni van Bronckhorst, cel care a împărțit vestiarul cu Ronaldinho la Barcelona.
Ligue 1
Mbappe, sfătuit cu privire la viitorul său! "Aici poate ajunge cel mai bun și poate câștiga UCL"
19/04/2022 LA 07:39
Citește și:

Rijkaard, lăudat de Van Bronckhorst pentru felul în care îl trata pe Ronaldinho

Actualul antrenor al lui Ianis Hagi la Rangers a dezvăluit detalii savuroase din acea perioadă, scoțând în evidență tratamentul preferențial de care se bucura Ronaldihno. Frank Rijkaard era antrenorul catalanilor pe atunci, iar Van Bronckhorst susține că atitudinea tehnicianului era cât se poate de înțeleaptă.
"Rijkaard a fost un maestru în managementul jucătorilor. Ronaldinho nu făcea mare lucru în timpul săptămânii. La un antrenament de după-amiază a venit într-un tricou de baschet, cu ochelarii de soare și cu șlapiîn picioare. Se vedeau urme de nisip pe ei.'Lăsați-l', a spus Rijkaard. Noi am ieșit la antrenament și el s-a pus pe masa de masaj. Când am revenit în vestiar, Ronnie (n.r. așa îi spuneau colegii lui Ronaldinho) era tot acolo. Dar câteva zile mai târziu am jucat cu Real Madrid și el a făcut un meci mare. Rijkaard mi-a spus la un moment dat, în particular, că nu o să mă trateze niciodată la fel", a spus Giovanni van Bronckhorst într-un interviu acordat pentru Voetbal International.
Finalul aventurii lui Ronaldinho la Barcelona a coincis cu venirea lui Pep Guardiola la cârma echipei, în 2008. Deși talentul său era uriaș și impactul său în echipă era mare, Pep a a preferat să renunțe la brazilian, știindu-i obieciurile (Guardiola a fost în cadrul clubului și înainte de a prelua echipa mare, antrenând la grupele de copii și juniori și echipa secundă) și bazându-se pe faptul că are cu cine să-l înlocuiască, Messi fiind atunci în plină ascensiune.
După ce a plecat de la Barcelona, Ronaldinho a mai jucat 3 ani la Milan, înainte de a se întoarce în Brazilia, dar strălucirea sa nu a mai fost niciodată la fel ca în perioada când evolua pe Camp Nou.
Cupa Mondială FIFA
Ronaldinho are două favorite pentru CM din Qatar! Ce selecționer l-a impresionat
11/04/2022 LA 10:59
Fotbal
Neymar și-a spus marele of al carierei: "Nu știu cum am ajuns aici"
21/02/2022 LA 07:50