Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sadio Mane a întărit "ruptura" dintre Lionel Messi și Barcelona

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 27/06/2022 la 20:22 GMT+3

Senegalezul Sadio Mane a fost aproape de a se despărți de Liverpool încă din vara anului trecut, conform agentului său, care a menționat că fotbalistul pe care îl manageriază a fost dorit la Barcelona chiar de către liderul vestiarului, Leo Messi.

Lionel Messi, Sadio Mane

Credit imagine: Getty Images

de Tibi Munteanu
Într-o declarație făcută pentru RMC Sport, agentul lui Sadio Mane, Bacary Cisse, a spus că a existat interes din partea clubului catalan față de extrema stânga din echipa "cormoranilor", acesta fiind dorit chiar de Lionel Messi.
Se pare că argentinianul îi aprecia calitățile și-l considera un înlocuitor perfect pentru Neymar. De când brazilianul a părăsit gruparea spaniolă, Barca nu a mai reușit să aducă un fotbalist care să se ridice la nivelul acestuia, chiar dacă a aruncat sume mari pe transferurile lui Ousmane Dembele, Philippe Coutinho sau Antoine Griezmann.
Totodată, printre dorințele starului sud-american s-a aflat și un conațional de-al său, fundaș de meserie, însă Cisse nu a specificat numele acestuia.

Sadio Mane a întărit "ruptura" dintre Lionel Messi și Barcelona

Astfel, neîmplinirea pretențiilor legate de posibile variante pentru întărirea lotului Barcelonei ar fi dus la amplificarea neînțelegerilor dintre Messi și clubul catalan și implicit transferul său la PSG, după o perioadă de peste 20 de ani petrecută în tricoul blaugrana.
Frustrările lui Lionel Messi capătă sens dacă e să ne gândim la performanțele pe care le-a obținut, sau nu, Barcelona în ultimul său an pe Camp Nou. Un umil loc trei în La Liga, la 5 puncte în spatele rivalei Real Madrid și la 7 de campioana Atletico, o eliminare prematură din faza șaisprezecimilor Champions League chiar în fața Parisului și un singur trofeu obținut, Copa del Rey.
De asemenea, argentinianul fusese motorul echipei, cu 38 de goluri și 14 pase decisive în toate competițiile, câștigând și titlul de cel mai bun marcator din Spania cu 30 de reușite.

Messi îl aprecia de mai mult timp pe Mane

În urmă cu trei ani, Messi îl vedea pe african drept cel mai bun fotbalist din lume la acea vreme, acordându-i votul pentru a câștiga Balonul de Aur, însă Mane a terminat doar pe poziția a patra în acel top. Argentinianul a reacționat, spunând că e rușinos ca un fotbalist ca Mane să fie abia pe locul patru, dar, totodată, a menționat că a fost foarte dificilă alegerea, pentru că mulți jucători avuseseră un an extraordinar.
Și-a motivat opțiunea de a-l vota pe Sadio prin faptul că a fost o piesă extrem de importantă în acel Liverpool care cucerise trofeul UEFA Champions League. Senegalezul fusese desemnat fotbalistul african al anului, dar obținuse și titlul de golgheter în Premier League cu ale sale 22 de reușite.
Messi a câștigat în acel an trofeul individual, fiind urmat de Virgil van Dijk (Liverpool) și Cristiano Ronaldo (Juventus).

Și Paris Saint-Germain l-a dorit pe Mane în această vară

Proaspăt câștigător al Cupei Africii pe Națiuni, Sadio ar fi fost în discuții inclusiv cu PSG, probabil tot la dorința fotbalistului cu 7 Baloane de Aur în palmares. Bacary Cisse a confirmat discuțiile purtate între campioana Franței și anturajul jucătorului în această vară, însă faptul că directorul sportiv Leonardo a fost demis, a făcut ca discuțiile să rămână doar la stadiul lor inițial, fără a se propune o ofertă concretă. "Toată lumea știa că Leonardo este pe picior de plecare, a trebuit să așteptăm."
În cele din urmă, Mane a părăsit Anfield și a semnat un contract valabil pe 3 sezoane cu formația care domină fotbalul german, Bayern Munchen, club care a plătit în schimbul său doar 32 de milioane de euro, o sumă modică având în vedere calitățile și randamentul pe care l-a arătat extrema de 30 de ani în ultimii ani în fotbalul european la cel mai înalt nivel.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo