Articol scris de Andrei Nicolae
Xavi Hernandez a oferit o mână de ajutor grupării de pe Camp Nou de la venirea sa la club, însă echipa are nevoie de mai multe ajustări ca să ajungă acolo unde vrea fosta legendă a trupei blaugrana.
Primul pas este aducerea unor jucători în curtea catalanilor odată cu începutul perioadei de mercato, pentru a putea începe munca alături de Barca cât mai repede posibil. Este evident însă că pentru a aduce jucători, conducătoriicatalani vor fi nevoiți să-și ia adio de la câțiva oameni care îmbracă în prezent tricoul blaugrana.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
IERI LA 09:49
Sosirea lui Ferran Torres
Principalul jucător vizat de Barcelona în această perioadă a fost Ferran Torres, iar aducerea sa cât mai rapidă este benefică pentru club. Catalanii au ajuns la un acord cu Manchester City și cu jucătorul spaniol, iar dacă totul merge conform planului, Torres va putea fi prezentat marți și prezent la antrenamente în cel mai scurt timp.
Cazul lui Dembele
Încă o situație urgentă este cea a contractului lui Ousmane Dembele, care expiră la sfârșitul acestui sezon. Barcelona vrea să îl păstreze pe francez, însă reprezentanții atacantului au alte idei, ceea ce poate duce la oferirea unui nou contract pentru campionul mondial din 2018 chiar în viitorul apropiat. În cazul în care directorii Barcelonei așteaptă prea mult, Dembele poate primi un pre-contract cu altă echipă și poate părăsi clubul gratis în vară.
Citește și:

Cine pleacă și cine mai vine la Barcelona

Situația financiară instabilă a clubului catalan este clară, iar de aceea Barcelona este nevoită să scape de câțiva jucători, în scopul de a-i face loc lui Ferran Torres. Yusuf Demir a fost pus pe lista neagră, Luuk de Jong se apropie de o mutare la Cadiz, iar Sergino Dest este și el pregătit să plece, în condițiile în care olandezul nu a reușit să îi câștige încrederea lui Xavi.
Înregistrarea jucătorilor
Clubul nu poate să înregistreze noi jucători până la data de 3 ianuarie, când perioada de transferuri începe în mod oficial, iar primul pas pe care îl vor face catalanii este să îl înlocuiască pe Sergio Aguero cu Dani Alves pe foaia de jucători înregistrați. Ulterior, îl vor adăuga și pe Ferran Torres pe listă, alături de tinerii Nico Gonzales și Gavi.
Xavi are nevoie de jucători tineri în lot, iar regulile spun că șapte jucători înregistrați la prima echipă trebuie să fie mereu pe teren, cei doi tineri venind de la echipa secundă a catalanilor.
Încă un transfer
Gruparea blaugrana vrea să mai semneze pe cineva, după ce au reușit să îi aducă pe Ferran Torres și pe Dani Alves. Nu va fi ușor, ținând cont de situația clubului, însă echipa caută un atacant și un fundaș lateral, poziții unde Barcelona este deficitară.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
19/01/2022 LA 10:56
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14