Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sergi Barjuan a fost numit antrenor interimar la FC Barcelona! Acesta va debuta la meciul cu Alaves de peste 3 zile

Nicu Savin

Actualizat 28/10/2021 la 16:00 GMT+3

FC Barcelona l-a demis pe Ronald Koeman și toate indiciile duc către o numire a lui Xavi Hernandez pe banca tehnică. Aducerea legendei clubului nu este însă deloc simplă și cel mai probabil va fi perfectată abia în timpul pauzei internaționale din noiembrie, astfel că echipa va fi condusă până atunci de Sergi Barjuan, antrenorul echipei secunde a catalanilor.

Sergi Barjuan

Credit imagine: Getty Images

Barcelona traversează o perioadă extrem de complicată. Rezultatele slabe din ultima vreme au dus în cele din urmă la demiterea lui Ronald Koeman, iar Joan Laporta este gata să-i îndeplinească toate doleanțele lui Xavi Hernandez pentru ca acesta să accepte preluarea echipei.
Fostul mare fotbalist al catalanilor și-a dat acordul de principiu pentru a deveni antrenorul echipei la care a scris istorie, dar formalitățile nu sunt deloc simple. Xavi se află sub contract cu qatarezii de la Al Sadd și are o relație excelentă cu oficialii clubului, motiv pentru care nu și-ar dori o plecare bruscă. În plus, familia lui Xavi locuiește de mult timp la Doha și o revenire la Barcelona nu e deloc simplă, astfel că va dura ceva timp până când numirea lui Xavi se va oficializa.
Citește și:

Sergi Barjuan, numit interimar la Barcelona

Cel mai probabil, Xavi va prelua echipa în pauza competițională din noiembrie, iar până atunci Barcelona va fi condusă de Sergi Barjuan, care până în prezent era antrenorul echipei secunde. Conform sport.es, Sergi își va intra chiar de azi în rol, urmând a conduce antrenamentul programat în această seară.
Sergi va sta cu siguranță pe banca Barcelonei la meciul cu Deportivo Alaves, programat duminică, și sunt șanse mari să o facă și la duelurile de săptămâna viitoare cu Dinamo Kiev (Champions League), respectiv Celta Vigo. Apoi urmează pauza internațională, când ar urma ca Xavi să ajungă la cârma echipei, astfel că debutul acestuia pe banca tehnică a Barcelonei ar urma să aibă loc la derby-ul local cu Espanyol, programat pe 20 noiembrie.
Alegerea lui Sergi Barjuan pentru postul de interimar este una logică pentru Barcelona. Acesta este un jucător emblematic pentru catalani, fiind crescut în academia clubului și jucând în cea mai mare parte a carierei pe Camp Nou. De altfel, doar în ultimii 3 ani din carieră Sergi a jucat pentru un alt club, Atletico Madrid.
Sergi și-a început cariera de antrenor tot la Barcelona, pregătind din 2009 până în 2011 echipa U18 a catalanilor. Ulterior a avut experiențe la echipe mai mici din Spania precum Recreativo Huelva, Almeria sau Mallorca, dar și o aventură în afara Spaniei, la ZJ Greentown, în liga a 2-a din China. Începând din iulie 2021, Sergi a preluat echipa secundă a Barcelonei, care joacă în Liga a 3-a din Spania, ocupând momentan poziția a 11-a după 9 etape disputate.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo