Anunțul verii în lumea fotbalului a venit la începutul lunii august, atunci când FC Barcelona a anunțat că se va despărți de Lionel Messi. Din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul catalan, noul contract al argentinianului nu a putut fi înregistrat, iar acesta a fost nevoit să părăsească Camp Nou.
Vestea că Messi nu va mai continua la Barcelona a fost un adevărat șoc pentru fanii Barcelonei, jucătorii echipei, dar și pentru argentinian, care a digerat cu greu acest moment. Ajuns la 13 ani la Barcelona, Messi a părăsit echipa catalană după 21 de ani, ajungând în această vară pe Parc des Princes, la Paris Saint-Germain.
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235740.png
Liga
Real Madrid caută rezervă pentru Benzema. Werner, pe lista echipei de pe Bernabeu
29/07/2022 LA 09:33

Vestea că nu va mai continua la Barcelona a fost un adevărat șoc pentru Messi

Tot în această vară, Sergio Aguero a părăsit-o pe Manchester City după 10 ani și a ajuns pe Camp Nou. Coechipieri la echipa națională a Argentinei și prieteni foarte buni, s-a vorbit foarte mult despre faptul că factorul decisiv în mutarea lui Aguero la Barcelona a fost chiar Messi. Fostul jucător de la City a fost convins să semneze cu Barcelona, după ce a primit asigurări că situația contractului lui Messi se va rezolva. Cu toate acestea, două luni mai târziu, catalanii anunțau despărțirea de cel mai important jucător al lor, iar Aguero a rememorat acele zile:
"A fost un șoc. I-a fost foarte rău. Când am aflat, nu mi-a venit să cred. În aceea sâmbătă am fost la el acasă. Datorită felului meu de a fi, atunci când am văzut că nu este deloc bine, am încercat să îl fac să uite de tot ce s-a întâmplat.
Am văzut că este foarte supărat, așa că am făcut tot posibilul să îi distrag atenția. Am început să vorbim despre echipa mea de Esports și despre toate lucrurile pe care le facem acolo", a declarat Sergio Aguero pentru El Pais.
De asemenea, fotbalistul ajuns în această vară pe Camp Nou a declarat pentru aceeași sursă că nu regretă faptul că a semnat cu Barcelona: "Nu, să fim sinceri. Ce jucător nu vrea să joace la Barcelona? Cei mai mulți fotbaliști își doresc să poarte acest tricou, indiferent de cât de bine sau rău este aici. Am ajuns aici și mă așteptam să joc alături de Leo, să construim o echipă bună, lucru pe care clubul îl încearcă în continuare. Când m-au sunat, nu mi-a păsat cu cât mă plătesc, voi ajuta această echipă cum voi putea eu mai bine", a mai declarat acesta pentru aceeași sursă.
Sergio Aguero a marcat primul gol în tricoul Barcelonei, într-un amical disputat cu porțile deschise de catalani contra echipei de liga a treia, Cornella. Acesta a jucat 30 de minute în partida amicală și există speranțe ca acesta să prindă câteva minute și în partida de campionat din weekend de pe teren propriu cu Valencia.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Liga
Rudiger, reprofilat de Ancelotti. Ce a spus antrenorul lui Real Madrid despre postul fundașului său
26/07/2022 LA 10:47
Liga
Juventus intră în cursa pentru transferul lui Depay. Olandezul, aproape de despărțirea de Barca
26/07/2022 LA 08:36