La finalul lunii octombrie, în meciul dintre Barcelona și Alaves, Sergio Aguero a acuzat probleme respiratorii și a fost schimbat în minutul 41, după ce i s-au acordat îngrijiri medicale pe teren timp de trei minute. Deși a ieșit pe picioarele lui de pe gazon, atacantul în vârstă de 33 de ani a fost ulterior dus la spital, disconfortul toracic resimțit îngrijorându-i pe cei din staff-ul medical, care au decis ca fotbalistul să fie supus unor investigații cardiace.
Primele informații ale medicilor prezentau faptul că Sergio Aguero ar fi suferit un episod tahicardic, fiindu-i depistate bătăi accelerate ale inimii. Fotbalistul a fost supus apoi unui set amplu de analize, iar la începutul acestei luni oficialii Barcelonei au emis un comunicat de presă în care au anunțat că atacantul va lipsi cel puțin 3 luni de pe teren, urmând a sta sub observația doctorilor. Totuși, Aguero spune că va lipsi timp de 9 luni.
Liga
Aguero, despre momentul în care a știut că problemele la inimă sunt grave: "M-au lăsat singur"
07/02/2022 LA 10:55

Sergio Aguero vorbește despre retragere la Barcelona

Acum, Sergio Aguero a vorbit deschis despre situația în care se regăsește și recunoaște că va trebui să stea departe de teren mult mai mult decât s-a comunicat inițial: "Eu sunt bine, dar această problemă necesită timp. Sunt cel puțin șase luni. Am totuși 33 de ani și trebuie să stau șase luni, plus alte trei luni în care să mă antrenez să pot reveni. E complicat. Ar trebui să stau departe de gazon nouă luni, aproape un an, de aceea se speculează că m-aș putea retrage", a declarat Sergio Aguero, potrivit Corriere dello Sport.
Argentinianul a precizat, de asemenea, că este pregătit și pentru o retragere, dacă medicii îi vor transmite că nu mai poate juca: "Dacă-mi vor spună că trebuie să mă opresc, o voi face, dar întâi trebuie să aștept rezultatele testelor. Voi continua procesul de recuperare, apoi vom vedea care e decizia optimă. Am fost în spital cinci zile, mi-au făcut analize, acum trebuie să am răbdare. Voi face, peste o săptămână, alte teste și vom vedea ce urmează", a recunoscut Sergio Aguero.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga
Final de carieră! Sergio Aguero se retrage din fotbal din cauza problemelor cardiace! Anunțul Marca
13/12/2021 LA 13:50
Liga
Viitorul Barcelonei depinde de 5 factori cheie. În ce se transformă clubul catalan?
02/09/2021 LA 11:32