Articol scris de Radu Florea
Ieri seară Atletico Madrid a remizat în deplasarea de pe Estadio de la Ceramica, scor 2-2 contra lui Villarreal. După rezultatele slabe din turul actualului sezon de La Liga, echipa lui Simeone continuă rezultatele dezamăgitoare, distanțându-se și mai mult de liderul Real Madrid.
Sezonul precedent, Atletico Madrid a câștigat campionatul Spaniei după o pauză de 7 ani, reușind să profite de problemele financiare ale Barcelonei și de multiplele accidentări din lotul lui Real Madrid, devansând echipa antrenată de Zinedine Zidane cu două puncte în clasamentul din La Liga după ultima etapă.
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
ACUM 10 ORE
După campania foarte bună de transferuri avută de Atletico vara trecută, Simeone aducându-i pe Wanda Metropolitano pe Rodrigo de Paul de la Udinese, Matheus Cunha de la Hertha Berlin, Antoine Griezmann de la Barcelona, cu toții ne-am așteptat ca echipa madrilenă să profite de perioada de reconstrucție a Barcelonei și a lui Real Madrid și să se bată la campionat și în actualul sezon. Însă, în mod surprinzător, cu toate că Simeone are la dispoziție un lot alcătuit din mult mai mulți fotbaliști ofensivi decât în trecut, jocul echipei madrilene lasă de dorit, antrenorul argentinian nereușind să găsească sistemul potrivit pentru a reuși să emită pretenții la cucerirea unui nou campionat.
https://i.eurosport.com/2021/12/19/3274659.jpg
Cu siguranță că pierderile lui Rodri și Thomas Partey au infuențat rezultatele slabe avute de echipa lui Simeone în actualul sezon, profilurile de fotbaliști ale lui Koke sau Rodrigo de Paul nefiind atât de mult orientate pe faza defensivă ca cele ale mijlocașilor vânduți la Manchester City, respectiv Arsenal, însă nici în ceea ce privește faza de atac Atletico nu excelează, chiar dacă antrenorul argentian îi are la dispoziție pe faza ofensivă pe Cunha, Griezmann, Correa, Luis Suarez și Joao Felix.
Meciul pe care Atletico Madrid l-a pierdut în Champions League contra lui AC Milan cu 1-0 poate sintetiza perfect întregul sezon plin de indecizii și de schimbări tactice cu care madrilenii s-au confruntat până în prezent. Simeone a început acea partidă într-un sistem 3-5-2, sistemul cel mai des folosit în sezonul precedent în care Atletico a câștigat campionatul, pentru ca după o oră de joc, odată cu dubla schimbare să schimbe în 4-4-2, iar pe final să modifice încă o dată așezarea într-un 4-3-3. Odată cu aceste schimbări de sistem, Marcos Llorente a evoluat pe trei poziții diferite în acea partidă, fără a impresiona. Luis Suarez a reușit doar 13 pase, fără a șuta nici măcar o dată la poartă în cele 77 de minute în care s-a aflat pe teren, în timp ce Griezmann a ratat cea mai mare șansă a madrilenilor în prima repriză. Toate aceste indecizii ale antrenorului argentinian în ceea ce privește sistemul de joc și abordarea tactică a partidelor par a se repeta.
După mult timp, fanii fotbalului aveau așteptări mari de la această echipă bună a lui Atletico Madrid însă statutul de favorit pare să nu-i priască lui Simeone, ducându-ne cu gândul la o eventuală despărțire a argentinuanului de gruparea spaniolă.

Ar putea fi Inter viitoarea destinație a lui Diego Simeone?

În trecut, antrenorul argentinian a declarat că-și dorește să o antreneze pe Inter, formația pentru care a evoluat pe vremea când era fotbalist. Dacă ne gândim la lipsa de competitivitate cu care Atletico s-a confruntat în ultimii ani în Liga Campionilor – 2016 fiind ultimul sezon în care Simeone a ajuns cu echipa madrilenă în finala Champions League – și la rezultatele slabe din actualul sezon de La Liga, poate ar fi mai bine pentru ambele părți ca argentinianul să pună capăt mandatului de la gruparea spaniolă, un mandat început în 2011, încununat cu câștigarea campionatului Spaniei în 2014 și 2021 și cu jucarea finalelor de Liga Campionilor în 2014 și 2016. Fotbalul defensiv propus de argentinian ar putea fi mult mai benefic unei echipe italienești și nu ar fi surprinzător ca Diego Simeone să devină în viitorul apropiat noul tehnician al lui Inter.
Liga
Ce sumă este dispusă FC Barcelona să plătească pentru transferul lui Robert Lewandowski
ACUM 12 ORE
Liga
Real Madrid, aproape de a realiza un transfer neașteptat! Ancelotti garantează pentru jucător
ACUM 15 ORE