Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simeone, 10 ani de supremație la Atletico! Cum s-a desfășurat primul antrenament al argentinianului la Madrid

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/12/2021 la 20:44 GMT+2

Diego Simeone a împlinit pe 23 decembrie zece ani de când este antrenorul lui Atletico Madrid, echipă pe care a reușit să o revitalizeze și să o includă în orice luptă alături de Barcelona și Real Madrid. Prima ședință de antrenament și-a pus amprenta asupra jucătorilor de atunci și a prevestit succesul imens ce avea să vină pentru trupa madrileană.

Diego Pablo Simeone en su presentación como entrenador del Atlético de Madrid

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
În data de 29 decembrie 2011, 50.000 de spectatori s-au strâns pe vechea arenă a lui Atletico, Vicente Calderon, pentru a-l primi pe noul antrenor de atunci al echipei rojiblanco, Diego Pablo Simeone. Echipa se scufunda în mediocritate la mijlocul clasamentului și se afla la 19 puncte distanță de rivala din oraș, Real Madrid. Fanii echipei nu erau foarte optimiști după doar 5 victorii înregistrate în primele 5 luni ale sezonului, însă aducerea lui Simeone a schimbat totul.
Un lucru era clar pentru Simeone, și anume ideea de a se impune ca antrenor în vestiarul lui Atletico. Conștient de statutul său privilegiat pe care i l-a oferit cariera sa de fotbalist, Cholo a vrut să uite complet de ce a realizat pe teren și să o ia de la capăt pe bancă. Pus în fața faptului împlinit, managerul a fost foarte clar cu băieții săi și și-a adunat toți jucători, pentru a putea vorbi cu ei.
Discuția argentinianului cu elevii săi a fost dezvăluită ani mai târziu de Gabi, un jucător cheie în echipa lui Atletico, pentru Marca:"Eram într-o situație dramatică, eliminați de Albacete [din Cupa Spaniei], iar fanii erau nemulțumiți de prestațiile noastre. Îmi aduc aminte că ne-am antrenat pe Calderon în prima zi a lui Cholo.
Erau foarte mulți oameni, dar voiau să îl vadă mai mult pe el decât pe noi, deoarece erau foarte dezamăgiți de noi. Eram entuziasmați că venise și aveam un public foarte numeros. Ne-a adunat la centrul terenului și ne-a întrebat dacă știm de ce s-au adunat toți acești oameni din tribune."
"Noi, surprinși, am spus că pentru a ne vedea cum ne antrenăm.Dar el ne-a spus că toți oamenii sunt aici pentru a-l vedea pe Cholo, jucătorul de fotbal, care era singurul lucru pe care îl țineau minte suporterii deoarece chiar dacă a fost antrenor la River și la alte câteva echipe, lumea nu știa cum antrenează el.
Afecțiunea venea pentru jucătorul de fotbal Cholo, iar acum era rândul său să arate ca antrenor ce a învățat ca jucător și nu era ușor. Precum noi, trebuia să schimbăm foaia, să începem să lucrăm mai bine, să fim uniți și să punem echipa deasupra tuturor."
Citește și:

Juanfran a fost printre primii remarcați de Simeone

Un alt jucător de bază din trupa lui Simeone a fost Juanfran, fundașul care a petrecut 8 ani de zile în tricoul rojiblanco. Apărătorul născut în Crevillente a vorbit și el despre hegemonia lui Diego Simeone, alături de care a lucrat aproape întreaga sa carieră la Atletico:
"Sunt foarte fericit că antrenorul încă este la echipă, că este fericit și entuziasmat. Este un model pentru toată suflarea rojiblanco și un punct de referință. Sunt foarte fericit pentru el, am trăit foarte multe lucruri împreună. Avem o relație foarte bună și va dura pentru totdeauna."
Juanfran a vorbit și el despre primul contact pe care l-a avut cu managerul argentinian și a povesit la rândul său aceste aspecte în Marca:"Prima zi cu el, știu că eu mereu veneam la sală mai devreme de începutul antrenamentului.
Cu o oră și jumătate sau două ore înainte de antrenament, el era acolo de asemenea, cred că venise foarte devreme să pregătească ședința, care era prima ședință la Atletico. Era și Reyes, care îi spunea că vrea să plece, a fost anul când a plecat la Sevilla. Nu era nimeni în vestiar și m-a văzut pe mine lucrând, făceam abdomene.
Apoi s-a uitat în ochii mei și mi-a spus că este o plăcere să mă întâlnească și că este bucuros că mă vede lucrând. M-a întrebat dacă sunt nerăbdător și i-am răspuns că da, că abia aștept să muncesc și ca lucrurile să meargă bine. L-a adus pe German [Burgos, fostul secund al lui Simeone] și i-a spus: 'Uite, German, e de-al nostru'. Dar îmi aduc aminte că s-a uitat în ochii mei și a văzut dorința de a reuși la Atletico.
Cu asta cred că l-am convins. Este adevărat că de-a lungul acelei săptămâni mi-am dat viața la antrenamente, deoarece voiam să joc în primul meci. A fost o săptămână grea de antrenament, când vine un antrenor nou, toată lumea vrea să dea ce are mai bun.
A decurs bine, l-am convins cu privirea aceea și cu antrenamentele și am fost titular în meciul cu Malaga. Apoi, nu am avut fundași laterali pentru meciul împotriva lui Villareal de pe Calderon și m-a întrebat dacă vreau să joc în acea poziție. I-am răspuns că desigur că vreau să joc acolo. În bandă sau oriunde altundeva.
Am câștigat, am avut un meci bun, Falcao, Adrian și Diego Ribas au marcat, cred. Mai târziu în acea săptămână, am avut sesiuni de antrenament foarte intense, cu exerciții specifie pentru apărători, care erau Joao Miranda, Godin, Felipe și eu. Cu acea linie de fundași am avut exerciții de șapte contra patru, opt contra patru. A fost o nebunie."
Juanfran își aduce aminte că fostului său antrenor îi place să fie privit în ochi în momentul în care cineva vorbește cu el, iar spaniolul consideră că și-a învins managerul la acest capitol:"Eram plin de energie, entuziasm, dăruire să ofer tot. Voiam să câștig la Atletico, a fost prima mea obsesie, iar el a observat asta înainte de prima ședință de antrenament. Apoi, mi-am câștigat locul pe teren, desigur."
Premier League Today
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo