Diego Simeone a fost implicat într-un episod mai rar întâlnit în finalul meciului pe care Atletico l-a pierdut pe terenul Barcelonei, scor 4-2. Daniel Wass, jucătorul ajuns pe Wanda Metropolitano în fereastra de transferuri din ianuarie, suferise o accidentare la genunchi după un duel cu Ferran Torres, dar Simeone a insistat ca acesta să rămână pe teren, nemaiavând schimbări la dispoziție.
Danezul de 32 de ani a suferit vizibil până la fluierul final, iar ulterior analizele au demonstrat că acesta va avea nevoie de o pauză de câteva săptămâni pentru a se reface după accindentare. Simeone a fost taxat aspru pentru decizia sa, dar antrenorul lui Atletico nu a părut foarte afectat de valul de critici la adresa sa.
Citește și:
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
IERI LA 19:38

Simeone: "Am procedat așa cum am făcut-o mereu în ultimii 10 ani"

La conferința de presă de dinaintea partidei cu Getafe din acest week-end, Simeone a explicat că a procedat la fel cum a făcut de fiecare dată în astfel de situații. Chiar dacă Wass va lispi acum o bună perioadă, tehnicianul a mărturisit că nu îi pare rău pentru decizia sa, motivând că în multe cazuri nu este necesară schimbarea unor jucători accidentați ușor.
"Nu îmi pare. Am procedat așa cum am făcut-o mereu în ultimii 10 ani. Uneori accidentările nu sunt grave și nu e nevoie ca jucătorii să iasă de pe teren. De multe ori poți pierde jucători din cauza unor lovituri ușoare, care nu ar necesita asta, de aceea e bine să aștepți. De data aceasta s-a întâmplat ca la Daniel să fie ceva mai serios. Sper să-și revină repede, pentru că ni s-a alăturat cu mult entuziasm.", a spus Simeone, citat de Marca.
Vorbind despre problemele din apărarea lui Atletico din acest sezon, Simeone este convins că lucrurile se pot regla, dar totul depinde de concentrarea jucătorilor.
"De fiecare dată când primim un șut pe poartă, din păcate este gol. Să sperăm că lucrurile se vor schimba. Trebuie să ne creștem concentrarea, intensitatea și să câștigăm mai multe dueluri decât am făcut-o până acum. Ne dorim ca echipa să atace mai bine, suntem a treia echipă cu cele mai multe goluri din LaLiga. Știu care este calea, vom continua să muncim și vom căuta să găsim soluții.", a adăugat Simeone.
Liga
Simeone, întrebat de ce a dat mâna cu Ancelotti deși pe Klopp îl lăsase cu mâna întinsă în toamnă
10/05/2022 LA 05:35
Liga
Care a fost prioritatea lui Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"
09/05/2022 LA 07:03