Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Suma impresionantă de bani pe care Laporta o va aduce în conturile Barcelonei în următoarele luni

Bianca Dumitru

Publicat 10/03/2022 la 15:32 GMT+2

Joan Laporta este aproape de a aduce în conturile Barcelonei o sumă impresionantă de bani, care ar putea ușura pentru moment problemele financiare ale clubului blaugrana.

Planen weitere Transfers: Xavi Hernandez und Joan Laporta

Credit imagine: Getty Images

Barcelona s-a confruntat în ultimii ani cu o criză financiară de proporții, care a avut ca urmare plecarea lui Lionel Messi de pe Camp Nou din cauză că argentinianului nu i-a putut fi înregistrat un nou contract.
Lucrurile s-ar putea schimba din următorul sezon pentru că președintele catalanilor este aproape de a aduce în conturile Barcelonei o sumă impresionantă de bani. Este vorba de circa 875 de milioane de euro, pe care îi va obține din 3 surse importante.
În primul rând, Joan Laporta ar fi ajuns la un acord cu Spotify pentru redenumirea arenei clubului blaugrana în Spotify Camp Nou. În baza acestui contract, Barcelona va încasa 225 de milioane de euro.
În al doilea rând, potrivit presei din Spania, oficialul catalanilor negociază cu un fond de investiții, care ar urma să aloce o sumă totală de două miliarde de euro în La Liga. Din aceasta, Barcelonei ar urma să îi revină aproximativ 300 de milioane de euro.
În al treilea rând, Laporta ar putea ceda 49% din acțiunile de la Barca Studios în schimbul a 350 de milioane de euro, având deja o ofertă în acest sens.
Astfel, în total, Barcelona poate încasa în următoarele luni 875 de milioane de euro, o sumă care s-ar putea dovedi extrem de importantă pentru Xavi în următoarea perioadă de mercato.
Citește și:

Analiza lui Joan Laporta la un an de la revenirea pe Camp Nou

Joan Laporta a fost ales ca președinte al Barcelonei pe 7 martie 2021. La un an de la momentul în care și-a început al doilea mandat pe Camp Nou, bărbatul a vorbit despre ce a reușit de la revenirea la conducerea clubului blaugrana.
Printre altele, Laporta a comentat sosirea lui Xavi la echipă ca antrenor principal. Președintele catalanilor a spus că tehnicianul le-a schimbat mentalitatea jucătorilor, iar echipa demonstrează acum că are un viitor frumos, motiv pentru care și-a exprimat speranțele cu privire la ce va reuși echipa în următorul sezon.
În plus, Joan Laporta a vorbit și despre plecarea lui Lionel Messi de la club în vara anului trecut. Oficialul Barcelonei a spus că, deși i-a fost extrem de greu să ia decizia de a se despărți de argentinian, aceasta a fost luată pentru binele echipei, pe care și-a dorit mereu să-l pună mai presus de orice.
"A fost un an în care s-au întâmplat multe lucruri, unul dintre cei mai grei din viața mea. L-am trăit foarte intens. În unele momente a fost incitant, în altele stresant, dar tot timpul am vrut ca lucrurile să meargă bine.
Decizia legată de plecarea lui Lionel Messi a fost cea mai tristă dintre toate pe care le-am luat. Nu mi-aș fi dorit niciodată să o iau, dar nici nu îmi pare rău că am procedat așa, pentru că a trebuit să pun clubul deasupra tuturor intereselor.
Trebuia să punem Barcelona mai presus de orice, ceea ce am făcut, chiar și în fața celui mai bun jucător. Situația a fost așa cum a fost. Ne-am lovit de realitate.
La vremea respectivă, s-a considerat că nu mai contează ce se întâmplă cu echipa după plecarea lui Lionel Messi, dar istoria Barcelonei continuă. Cu muncă și decizii bine gândite am putea reveni pe calea succesului. Noi asta încercăm să facem", a declarat Laporta.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo