Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul lui Tchouameni schimbă Real Madrid din temelii

Ion Alexandru

Actualizat 19/06/2022 la 10:18 GMT+3

Ancelotti a reușit să cucerească, cu Real Madrid, Champions League și La Liga, dar nu se oprește aici. Obiectivul italianului este să revoluționeze echipa la mijlocul terenului. După o perioada foarte fructuoasă cu tripleta Modric - Kroos - Casemiro, madrilenii schimbă gradual totul!

Aurelien Tchouameni

Credit imagine: Eurosport

Real Madrid este o forță, iar rezultatele din acest an demonstrează că Ancelotti a știut mereu ce să ceară de la jucători, iar aceștia au livrat victorii și trofee. Modelarea unui nou Real cu fețe noi și energie deosebită cere timp, iar Ancelotti este omul potrivut la locul potrivit din acest punct de vedere. Italianul are experiența, maturitatea și flerul pentru a face o revoluție de catifea într-un lot plin de vedete și orgolii. Real Madrid are nevoie de echilibru, iar acesta vine de la o linie de mijloc în care energia, entuziasmul, dorința și experiența sunt aliniate perfect. Ancelotti a întărit acest compartiment cu multă atenție! Cea mai mare echipă din istoria fotbalului s-a orientat către Franța, unde tinerele talente se dezvoltă cu multă naturalețe, iar nivelul de profesionism de la academii este aproape de perfecțiune. Prima piesă de construcția unei noi linii de mijloc a fost Camavinga. Deși este cerut cu insistență între titulari, acesta a fost introdus gradual și cu multă grijă de către Ancelotti, care știe exact ce presiune poate fi pentru un fotbalist atât de tânăr. De câte ori a intrat, Camavinga a demonstrat că este viitorul Realului și prin exuberanța sa poate fi extrem de utilă. Intrarea lui Valverde a schimbat schema de 4-3-3 pe care Realul a jucat-o încă de pe vremea în care Zidane făcea colecție de trofee Champions League. Un 4-4-2 pe care Ancelotti l-a readus în fotbal și care se remarcă printr-o elasticitate deodsebită a liniei de mijloc, unde toți fotbaliștii atacă la fel de bine cum se apără.

Tchouameni va revoluționa Realul

Tchouameni este ultima bijuterie a coroanei regale de pe Bernabeu. Francezul adus de la Monaco a refuzat orice ofertă atunci când a auzit că-l vrea Ancelotti și este pregătit de treacă la nivelul următor. Calitățile lui Tchouameni îl recomandă pentru postul de titular, iar versatilul Ancelotti are de gestionat o nouă situație grea. În ultimul deceniu, tripleta Modric-Kroos-Casemiro a fost învățată pe dinafară de toți puștii care se închină la Zeul Fotbal din Jakarta în Madrid și din Melbourne în Cairo și a fost sinonimă cu succesul. Ritmul viitorului este dat însă de Valverde-Camavinga-Tchouameni, iar Ancelotti poate construi o nouă bornă importantă în dinastia Real. Benzema, Vinicius și Rodrygo așteaptă cu nerăbdare sudarea acestei noi triplete de la mijlocul terenului, în care antrenorul italian are mare încredere. Să nu uităm că cel mai bine plătit fotbalist din La Liga, Eden Hazard este doar la încălzire pentru a prinde jumătăți de repriză. Dacă belgianul își revine în formă, Ancelotti nu-l va ignora!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo