Duminică, Barcelona și Atletico Madrid s-au înfruntat într-un derby al etapei a 23-a din La Liga. Catalanii s-au impus cu scorul de 4-2, pentru echipa lui Xavi înscriind Jordi Alba, Gavi, Ronald Araujo și Dani Alves, iar pentru madrileni Yannick Carrasco și Luis Suarez.
Dani Alves ar fi putut fi și înger și demon pentru Barcelona, fiind eliminat în minutul 69, după o intrare cu talpa pe piciorul lui Carrasco. Arbitrul Jesus Gil Manzano a avut nevoie de VAR pentru a-l elimina pe fundașul catalanilor. Până la urmă, rezultatul nu a fost influențat de acest eveniment, iar Barcelona a reușit să obțină toate punctele puse în joc.
În urma cartonașului roșu încasat, Dani Alves a primit o suspendare de două meciuri, urmând a lipsi de la duelurile cu Espanyol, programat pe 13 februarie, de la ora 22:00, și Valencia, care va avea loc pe 20 februarie.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Brazilianul în vârstă de 38 de ani nu a primit foarte bine vestea suspendării, nefiind de acord cu decizia Comitetului de Competiție. În acest sens, fundașul a postat un mesaj pe contul său de Twitter.
"Uitasem cum e aici", a scris Dani Alves, făcând referire la modul în care sunt analizate fazele controversate de către judecătorii sportivi.
Citește și:

"E ridicol să crezi așa ceva"

După câteva ore de la prima postare pe rețelele de socializare, Dani Alves a explodat și a scris un nou mesaj în care a dat asigurări că nu a vrut să-l rănească pe Carrasco.
"Este ridicol să crezi că un coleg de profesie l-ar răni pe celălalt intenționat... Facem un sport de risc și accidente se întâmplă și nu trebuie să meargă mai departe. Oricum, Carrasco, îmi pare rău pentru accident din nou", a comentat brazilianul.
Nici cei de la Barcelona nu sunt împăcați cu decizia de a-l suspenda pe Dani Alves două etape. Oficialii clubului blaugrana au anunțat că vor face un recurs pentru ca sancțiunea fundașului să fie redusă, astfel încât Xavi să-l poată folosi în meciul cu Valencia din a 25-a etapă a La Liga.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00