Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un antrenor de pe lista lui Laporta neagă orice contact cu Barcelona, dar lasă loc de interpretări

Nicu Savin

Publicat 01/10/2021 la 12:30 GMT+3

Joan Laporta este hotărât să-l demită pe Ronald Koeman, iar președintele Barcelonei alături de colaboratorii săi încearcă să găsească cea mai bună soluție pentru banca echipei. Presa iberică a anunțat că pe lista catalanilor sunt 4 antrenori. Unul dintre aceștia a abordat public posibilitatea preliării Barcelonei, negând orice contact, însă oferind o declarație care lasă loc de interpretări.

Joan Laporta (Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Barcelona traversează o perioadă delicată, iar soarta lui Ronald Koeman pare pecetluită. Olandezul va pregăti echipa și pentru derby-ul cu Atletico Madrid, deși nu va sta pe bancă fiind suspendat, dar presa iberică se așteaptă ca la începutul săptămânii viitoare să fie demis.
Rezultatele slabe din acest start de sezon i-au fost fatale lui Koeman și nici măcar o victorie cu Atletico nu l-ar mai putea face pe Joan Laporta să-și schimbe decizia de a renunța la olandez, chiar dacă asta ar presupune achitarea unei clauze de reziliere de 12 milioane de €.
Oficialii catalanilor au întocmit deja o listă scurtă cu potențiali înlocuitori pentru Koeman, iar pe aceasta se regăsește și Roberto Martinez, selecționerul Belgiei. Ibericul a susținut în această dimineață o conferință de presă cu ocazia anunțării lotului pentru meciurile din Liga Națiunilor de săptămâna viitoare, unde Belgia este calificată în semifinale, urmând a întâlni Franța.
Citește și:

Roberto Martinez, primul antrenor de pe lista Barcelonei care rupe tăcerea

Martinez nu a putut evita întrebările legate despre o posibilă ajungere a sa la Barcelona și a fost nevoit să abordeze subiectul. Presa iberică a insinuat că managerul de 48 de ani se află pe lista catalanilor datorită prieteniei strânse pe care o are cu Jordi Cruyff, actualmente consilier sportiv la clubul de pe Camp Nou.
Roberto Martinez a afirmat în fața jurnaliștilor belgieni că nu a fost contactat de nimeni de la Barcelona, dar a menționat că orice este posibil în viitor, chiar dacă vrea să-și ducă la bun sfârșit contractul cu federația belgiană, valabil până în vara lui 2022.
"Baza prieteniei mele cu Jordi Cruyff este că separăm viața privată de cea profesională. În niciun moment nu l-am întrebat pe Jordi care este situația mea la Barcelona. Nu cred că funcția sa îi permite să numească un nou antrenor.
Mi-ar plăcea să fim prima țară europeană care se califică la Cupa Mondială din Qatar (n.r câștigătoarea Ligii Națiunilor are asigurat locul la mondial, chiar dacă nu îl obține prin intermediul preliminariilor). Aceasta este următoarea provocare. Dar în fotbal nu știi niciodată ce va fi mâine. Mă trezesc la fiecare dimineață ca antrenor al Belgiei, dar îmi dau seama că pe parcurs pot apărea multe circumstanțe", a spus Martinez, citat de Marca.
Roberto Martinez este selecționerul Belgiei din 2016, iar înainte de a prelua naționala lui De Bruyne, Hazard sau Lukaku a antrenat în Anglia, la Swansea, Wigan și Everton.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo